Mantar üretimi son yıllarda hızla yükseliyor. Bu durumun en önemli nedenleri arasında tüketim tercihlerinin değişimi, düşük oranda şeker ve yağ içermesi nedeniyle iyi bir diyet ürünü olması gösteriliyor…

Yemeklik Mantar Kongreleri, ülkemizde yapılan mantarcılık ile ilgili çalışmaların üreticiler ve araştırıcılar tarafından takip edilebilmesi ve sektörün tüm paydaşlarının bir araya gelerek problemler ve çözüm önerilerinin görüşülmesine katkı sağlamak amacıyla düzenleniyor.  

 Çukurova Üniversitesi Ev Sahipliğinde Gerçekleştirilecek

1980 yılında başlayıp her 4 yılda bir farklı illerde düzenlenen Türkiye Yemeklik Mantar Kongresi’nin 18-20 Ekim 2012 tarihleri arasında Denizli’de gerçekleştirilen 9. toplantısında, tüketim tercihinin değişmesi nedeniyle üç yılda bir yapılması kararlaştırılmıştı. Kongrenin 10. oturumu ise Çukurova Üniversitesi ve Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi ortaklığında Adana’da gerçekleştirilecek.

 Türkiye’de Yapılan Çalışmaların Bildiri ve Poster Sunumları Paylaşılacak

Düzenleme kurulu adına açıklama yapan Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümü akademisyenlerinden Kongre Başkanı Prof. Dr. Saadet Büyükalaca, Kongre Sekreteri Doç. Dr. Hatıra Taşkın ve Kongre Sekreteri Öğr. Gör. Gökhan Baktemur, kongre süresince çağrılı bildirilerin yanında Türkiye’de yapılan çalışmaların da bildiri ve poster sunumları şeklinde paylaşılacağını açıkladı.  

Ayrıca sektöre hizmet veren firmaların ürün ve hizmetlerinin sergilenip tanıtılacak olduğu kongrede üniversiteler, araştırma enstitüleri, diğer kamu ve özel sektör kuruluşları çalışanları ve üreticilerin bir araya gelerek bilgi ve deneyimlerini paylaşma ve işbirliği yapma fırsatı bulacağı açıklandı. Düzenleme Kurulu, davet edilen yurt dışı konuklar ile yapılan paylaşımların daha global hale getirileceğini belirterek, “Konu ile ilgili tüm katılımcıları Adana’da Çukurova Üniversitemizin güzel kampüsünde görmekten ve ağırlamaktan büyük onur ve mutluluk duyacağız.” dedi.