Törene ÇÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Halil Elekcioğlu, Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, bölge illerin İl Milli Eğitim Müdürleri ile TÜBİTAK Bölge Koordinatörü Prof. Dr. Saadet Büyükalaca katıldı.

1844 Projeden 100 Proje Sergilenerek Derecelendirme Yapıldı.

Saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam eden törende açılış konuşmasını yapan TÜBİTAK Bölge Koordinatör Yardımcısı Prof. Dr. Fatih Ayaz öğrenci, veli ve öğretmenlere katılımlarından dolayı teşekkür etti. Adana, Antep, Hatay, K.K.T.C, Maraş, Kilis, Mersin, Osmaniye’den 12 dalda proje ile öğrencilerin yarışmaya katıldığını belirten Prof. Dr. Ayaz, 1844 projeden 100 adedinin sergilenmeye değer görülüp Adana’da sergilendiğini ve bunlar arasından da derecelendirme yaptıklarını söyledi.

 Prof. Dr. Elekcioğlu: “Fikir Üretmek En Az Dereceye Girmek Kadar Önemli…”

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Halil Elekcioğlu ise her yıl düzenlenen bu yarışmada emeği geçen Bölge Koordinatörü Prof. Dr. Saadet Büyükalaca ve ekibine emeklerinden dolayı teşekkür ederek, fikir üreterek bu yarışmaya proje veren gençleri kutladığını söyledi.

Dereceye girmenin yanı sıra fikir üretmenin önemli olduğuna vurgu yapan Prof. Dr. Elekcioğlu, öğrencilerin ilerleyen süreçte bilim camiasına önemli kazanımlar yapacağına inandığını sözlerine ekledi.

Dereceye Giren Öğrencilere Bisiklet Hediye Edildi.

Açılış konuşmalarının ardından Halk oyunları birincisi Barbaros Ortaokulu Halk Oyunları Ekibi gösterisini sergiledi. Biyoloji, Coğrafya, Değerler Eğitimi, Fizik, Kimya, Kodlama, Matematik, Psikoloji, Sosyoloji, Tarih, Teknolojik Tasarım, Türk Dili ve Edebiyat alanlarında dereceye giren öğrencilere bisiklet ve belgeleri protokol üyeleri tarafından takdim edilirken, tören anı fotoğrafı çekilmesiyle son buldu.