Twente Üniversitesi mühendisleri, plastikten yapılmış 3D baskılı yeni bir biyopsi robotu geliştirdi. Böylelikle, normal olmayan dokunun gerçek zamanlı görüntülenmesi ile bir MR tarayıcısı içinde çalışmasını sağlanıyor.
Yolda yürürken elektrik üretebilirsiniz! Yolda yürürken elektrik üretebilirsiniz!
İngiltere’de Bird Caddesi, piezoelektrik teknolojisi ile kaplandı. Böylelikle müşterilerin..
.
Hava basıncı ile yönlendiriliyor
Stormram 4, iletken metallerden arınmış olarak tasarlandı. Bir MR tarayıcısı içindeki güçlü manyetik alan altında işlevsel hale gelen robot, 3D plastikten basılmış ve elektrik yerine hava basıncı ile yönlendirilmiş. Robotun bu dördüncü versiyonu olan Stormram 4, MR tarayıcının tüneline sığabiliyor. 5 metre uzunluğunda hava boruları harici bir denetleyiciyle, robotun MR dışından yönlendirilmesine izin verir.

Ön testler, robotun uyumlu bir iğne ile donatılmış olması durumunda dokuyu bir milimetre hassasiyetle hedefleyebildiğini gösteriyor. Bu, bir insan operatörün başarması imkansız bir doğruluk derecesi anlamına geliyor.
Ekip, cihazın klinik uygulamaya uygun hale getirilmesi için robotu Ziekenhuis Groep Twente'deki bir radyologla işbirliği içinde geliştirdi. Bu yenilik, son zamanlarda Cerrahi Robotik Görevleri’nin bir parçası olarak Londra'daki uluslararası Hamlyn Sempozyumu’nda ödüle layık görüldü.