Avrupa Birliği Ufuk 2020 Araştırma ve İnovasyon Programı kapsamında sözleşme No 657466 (INPATH-TES) ile desteklenen, 4,3 Milyon Euro bütçesi bulunan proje toplam 36 ay sürecek. Çukurova Üniversitesi proje kapsamında yaklaşık 197,600 Euro destek alacak.

 

Proje 14 Farklı Ülkeden 22 Katılımcıyı Bir Araya Getiriyor

Çukurova Üniversitesi bu projede Türkiye’den Arçelik A.Ş. ile işbirliği içerisinde. Proje, Üniversite-Sanayi işbirliğini geliştirecek ve enerji sorunlarımıza çözüm bulacak genç araştırmacıların yetişmesine yol açacak. Proje 14 farklı ülkeden 22 katılımcıyı bir araya getiriyor. Universitat de Lleida (İspanya), Universitat de Barcelona (İspanya), Ulster (Birleşik Krallık), Çukurova Üniversitesi (Türkiye), Trinity College Dublin (İrlanda), Universita della Calabria (İtalya), Universita Üniversitesi degli Studi Di Perugia (İtalya), Negev Ben-Gurion Üniversitesi (İsrail), Rigas Tehniska Universitate (Letonya), Universidade do Minho (Portekiz), Universiteit Gent (Belçika), Politechnika Warszawska (Polonya), Technische Universiteit Eindhoven (Hollanda), Université de Lyon (Fransa) Üniversiteleri proje kapsamında işbirliği gerçekleştiriyor. Ayrıca AIT (Avusturya), DLR (Almanya) ve PROMES-CNRS (Fransa) Araştırma kurumları da projenin ortaklarından. Bunun yanı sıra Arçelik A.Ş. (Türkiye), Abengoa Solar NT (İspanya), KIC InnoEnergy (Hollanda), UFP (İspanya), LAIF (İtalya) firmaları da özel sektörden projeye paydaş olarak katılıyor. 

 

Proje, Termal Enerji Depolama (TES) teknolojileri ve uygulamaları hakkında ortak bir doktora programını uygulayabilmek için üniversiteler, araştırma enstitüleri ve sanayi kuruluşlarıyla bir ağ oluşturmayı hedefliyor. Böyle bir ağın nihai sonucu araştırma ve sanayi kuruluşları için bu teknolojilerde yetkin profesyoneller yetiştirmek olacak.