Kongreye Çukurova Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Seyhan Tükel, Kimya Bölümü Öğretim Üyesi Halime Paksoy ile doktora öğrencileri Kemal Cellat ve Beyza Beyhan katıldı.

Üç yılda bir düzenlenen IEA ECES Greenstock 13. Uluslararası Enerji Depolama Kongresi alandaki en önemli bilimsel etkinliklerden biri. Çin Bilimsel Araştırmalar Akademisi (CABR) ve Tsinghua Üniversitesi’nin ev sahipliği ve Uluslararası Enerji Ajansı Enerji Depolamasıyla Enerji Tasarrufu Uygulama Anlaşması (IEA ECES) desteğiyle Çin’de yapılan 13. Kongrede bir sonraki kongrenin Türkiye’de Çukurova Üniversitesi ev sahipliğinde yapılması kararlaştırıldı.

 

En İyi Poster Ödülü Çukurova Üniversiteli Beyza Beyhan’a Verildi…

Konferansa 27 ülkeden 260 katılımcı 173 bildiriyle katkı sağlarken, Çukurova Üniversitesi’nden IEA ECES Başkanı Çukurova Üniversitesi Kimya Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Halime Paksoy konferansın açılış oturumunda sunum yaptı.  Ayrıca Çukurova Üniversiteli akademisyenler kongrede bir sözlü, iki de poster olmak üzere bildiri sundu.  Kongrede Kimya Bölümü doktora öğrencisi Beyza Beyhan’ın sunduğu poster, en iyi poster ödülüne değer bulundu.

 

14. Uluslararası Enerji Depolaması Kongresi 2018’de Çukurova Üniversitesi’nde Yapılacak

IEA ECES Yönetim Kurulu 14. Uluslararası Enerji Depolaması Kongresi’nin 2018’de Çukurova Üniversitesi’nde yapılmasına karar verirken kapanış oturumunda Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Seyhan Tükel Çukurova Üniversitesi’ni tanıtan bir sunum gerçekleştirdi. Prof. Dr. Tükel kongrede bir sonraki kongreyi düzenleme görevini de devraldı.