Her iki şirkette henüz olmayan ama Çin’in üretim çalışmalarında ciddi mesafe kat ettiği saatte 6 bin 80 km hıza ulaşacak hipersonik yolcu uçağıyla elektrikli yolcu uçağı RX1E Ruixiang, bölgesel uçuşlara başlayan COMAC üretimi ARJ21, hizmete giren uzun menzilli stratejik ağır menzil uçağı Y-20 ve kısa süre önce fabrikadan çıkan ve dünyanın en büyük amfibik uçağı unvanını elinde bulunduran AG600. Hasılı havacılık endüstrisinde Çin etkisini yakın bir zaman diliminde çok daha fazla görmeye başlayacağız.

Mesela Çinli COMAC şirketinin geliştirdiği C919 model yolcu uçağının ilk teslimatı 2021’de yapılacak olmasına rağmen şimdiden 815 adet siparişe ulaşmış durumda. Tek koridorlu yolcu uçağı olan C919, Boeing 737 ve Airbus A320 ile yarışacak. Bu modelinin akabinde ise çift koridorlu, büyük gövdeli yolcu uçakları gelecek.ü

Çin havacılık endüstrisi, ses hızını aşan süpersonik uçuşlardan da hızlı olan hipersonik uçuşlar konusunda da çalışıyor. ‘Hipersonik’ kavramını ses hızının en az 5 katı, “Mach 5” olarak özetlemek mümkün. Çinlilerin, dünyanın herhangi iki noktası arasındaki mesafeyi üç saatin altına indirecek projelerinin detayları gün yüzüne çıkmaya başladı. ‘I Plane’ olarak adlandırılan proje ile Çin yüksek hızlı uçuşlarda da lider olmak istiyor. Uçak karşıdan bakıldığında ‘I’ şeklinde olduğu için bu isim verilmiş.

NEW YORK-İSTANBUL 2 SAAT

Bugün ortalama 850 km/ saat hıza sahip tipik ticari yolcu uçaklarından altı kat, süpersonik bir uçaktan ise iki kat daha hızlı olan jet, saatte 6 bin 80 km hıza ulaşabiliyor. İlk önce Çin ordusu için geliştirilen hipersonik ağır bombardıman uçağı ‘I Plane’, yolcu uçağına dönüştürülmesinin mümkün olmasıyla, yeni bir uçak modeliyle daha tanışmış olacağız.

Çin Bilimler Akademisi’nde yapılan araştırmalarda, rüzgâr tünelinde geliştirilen hipersonik jetin küçültülmüş bir modeli test edilerek, yaklaşık 8 bin 600 km/ saat hıza ulaşabildiği tespit edilmiş. Bu hızın değerini anlayabilmek için süpersonik yolcu uçağı Concorde’un ulaşabildiği en yüksek hızın 2 bin 179 km/saat olduğunu belirtelim. Projenin hayata geçmesi durumunda, İstanbul-New York arasındaki uçuş süresi 2 saatin altına inmiş olacak. Gelecekte uzun mesafeli yolculuklar için mevcut ses altı uçaklara kıyasla daha uygun ve verimli bir ulaşım sağlayacağına kesin gözüyle bakılan uçağın sivri bir burnu ve kanatlarında türbülans ile hava sürtünmesini azaltmak için iki set bulunuyor. Geliştirilen I Plane uçağının kapasitesinin 50 yolcu olacağı belirtiliyor.