Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi (ABTÜ), İnternet Haftası Düzenleme Kurulu, 6-12 Nisan tarihleri arasında düzenlediği çeşitli etkinliklerle İnternetin doğum gününü kutlayacak.
ABTÜ Bilgi İşlem Daire Başkanlığı, Uzaktan Eğitim Birimi ve Kurumsal İletişim Koordinatörlüğü işbirliğinde düzenlenecek etkinliklerde çeşitli bilişim firmalarından temsilciler; Türkiye’de İnternet, İnternette Kariyer, Uygulamalı Sanal Gerçeklik, Mobil Platformlar, İnternet Üzerinden Para Kazanma Yolları, E-Ticaret gibi konularda bilgilendirici konferans ve panellere imza atacak. ABTÜ Rektörü Prof. Dr. Aykut Gül de etkinlik kapsamında “Teknolojik Özgürlük-Teknolojik Tutsaklık” isimli bir konferans verecek. Öğrencilerin sürpriz hediyelerle sevindirileceği etkinlik kapsamında sosyal medya fotoğraf paylaşım platformu Instagram üzerinden ödüllü fotoğraf yarışması düzenlenecek.
ABTÜ Rektörü Prof. Dr. Aykut Gül, İnternet’in doğru kullanıldığı takdirde bilgiye erişim ve zaman kazanımı açısından son derece yararlı bir mecra olduğunu vurguladı. Prof. Dr. Gül, “Günümüzde internet maalesef amacına uygun kullanılmıyor. Verimlilikten çok bağımlılık yaratmış durumda. Oluşturulan bilgi kirliliği gençlerimizin mental gelişimini olumsuz yönde etkileyerek, her türlü kötü propagandadan etkilenmesini sağlıyor. Yapacağımız etkinliklerle hem internetin doğum gününü kutlayacağız, hem de doğru ve verimli şekilde nasıl kullanılabilir?” bunu öğrencilerimize anlatmaya çalışacağız. Tüm öğrencilerimizi ve personelimizi bilgilendirici ve eğlenceli etkinliklerimize katılmaya davet ediyorum” ifadelerini kullandı.