Süs bitkisi üreticiliği ve peyzaj mimarlığı sektörünün en prestijli ödülü olan PLANT Ödülleri ikinci kez düzenlendi. Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümü Öğretim Üyelerinden Prof. Dr. Yeşim Yalçın Mendi, İnovasyon kategorisinde  ‘Türkiye’de Doğal Yayılış Gösteren ve Endemik Siklamen ve Eğrelti Türlerinin Biyoteknolojik Yöntemler Kullanılarak Süs Bitkileri Sektörüne Kazandırılması’ isimli projesiyle ödül aldı.

Ödül Gecesinde Yıldızları Ağırlandı.

Zorlu Performans Sanatları Merkezi’nde düzenlenen geceye yüzlerce davetli katıldı. PLANT Peyzaj ve Süs Bitkiciliği Dergisi tarafından düzenlenen PLANT Ödülleri 2015-2016 ödül gecesinde yıldızları ağırladı.


Sunuculuğunu ünlü radyocu Kadir Çöpdemir’in yaptığı ödül töreni öncesinde düzenlenen kokteylde Orhan Ölmez şarkıları geceye renk katarken, Anadolu Motifleri Modern Dans Topluluğu’nun gösterisiyle davetliler eğlenceli anlar yaşadı. Reyting rekorları kıran Diriliş Ertuğrul dizisinin oyuncuları da ödül verenler arasındaydı. Gecede 4 ana kategoride toplam 40 ödül sahibini buldu.