Adana’da 2014 yılında ilk defa Çukurova Üniversitesi’nde düzenlenen ve bölge insanını ve gençlerini yazılım, bilişim, bilgisayar bilimleri ve teknolojileri hakkında bilgilendirmek üzere hayata geçirilen “Yazılım ve Teknoloji Zirvesi” etkinliği, bu yıl 1-2 Aralık tarihlerinde Çukurova Üniversitesi Mithat Özsan Amfisi’nde yapılacak.

İki gün boyunca sürecek olan etkinlik oturumlarıyla, yaklaşık bin kişinin ziyaret etmesi planlanan Zirve’ye, bilgisayar ve bilgi sistemleri teknolojileri alanında donanımlı Microsoft, IBM, Shiftdelete.com, Pisi Linux, Bilgi Güvenliği Akademisi, Webtures, Scorp, n11.com gibi firmalarla, Youtube fenomeni Orkun Işıtmak katılacak.

Yazılım ve Teknoloji Zirvesi etkinliği ile katılımcıları en aktif bir şekilde teknoloji dünyasına hazırlamayı ve onların ufkunu genişletmeyi hedeflediklerini ifade eden Adana Kent Konseyi Genel Sekreteri Ekrem Aslan, gençlerin yapmış olduğu çalışmalarda Büyükşehir Belediyesi ve Kent Konseyi olarak katkı koymaktan mutluluk duyduklarını belirtti.

Çukurova Üniversitesi Elektrik Elektronik Mühendisleri Enstitüsü (IEEE) adına açıklamada bulunan Buğra Kılıç ve Sinem Siyer ise, “Uzun yıllardır Çukurova bölgesinde eksikliğini hissettiğimiz bir bilişim organizasyonu olan Yazılım ve Teknoloji Zirvesi’ni hayata geçirdik. Bu etkinliği organize etme amacımız, bölge insanını ve gençlerimizi yazılım, bilişim, bilgisayar bilimleri ve teknoloji hakkında bilgilendirmek, onlara bu konuda yön verebilmektir” diye konuştu.