Geçen hafta kentimizde çok önemli konuklar vardı. Rotary International 2014 Dünya Başkanı Gary C.K. Huang, Türkiye'deki rotaryenler ile Adana'da buluştu. Adana'daki 6 Rotary Kulübü'nün davetlisi olarak kente gelen Gary C.K. Huang'a, ev sahiplerinin yanı sıra 2430. Bölge Türkiye Başkanı Korhan Atilla ile Türkiye'de bulunan 85 Rotary Kulüp Başkanı, yönetim kurulu üyeleri ve 75'i yurtdışından toplam 620 kişilik rotaryen heyet eşlik etti. 

SEMPATİ TOPLADI
İlk kez Adana'ya gelen Rotary International Dünya Başkanı olan Huang, önce Rotary Günü ve Amatör Spor Haftası dolayısıyla Rotary Kulüpleri ile Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'nce düzenlenen 'Şehir Maratonu'nu başlattı. Huang, eşiyle birlikte koşuya katılan sporcularla yakından ilgilenip bazı kişilerle son dönemin popüler işi 'selfie' fotoğrafı da çektirdi. Sonra Adana Atlıspor Tesisleri'nde basın mensuplarıyla biraraya gelen Huang, dünyanın en büyük sivil toplum örgütü pozisyonundaki Rotary Kulüpleri ile ilgili bilgiler verdi. 

YÖNETENLER NEREDE?
En önemlisi ise 109 yıllık Rotary tarihinde ilk kez bir 'Rotary International Dünya Başkanı'nın Adana'ya geldiğini söyledi. Yanında getirdiği yüzlerce saygın konuğu ise saymaya gerek yok. Bu konuklar tüm gün boyunca çeşitli etkinliklere katılıp kentimizi gezdi, insanlarla buluşup güzelliklerimizi, konukseverliğimizi gördü. Ama en azından bizim takip ettiğimiz bölümde, bu kadar önemli konukları karşılayan, onlarla ilgilenen ne bir Vali, ne de bir belediye başkanı vardı. Muhtemelen daha başka daha da önemli işleri vardı. 

ARTIK ÇÖZÜN!
Bu insanlar gittikleri, ulaştıkları her yerde güzel memleketemizin enfes özelliklerini anlatacak. Anlatacakları başka bir konu daha var ki, buradan yazmaya utanıyoruz. Hani o Sofulu'dan tüm kente yayılan ve tarih olduğu söylenen kötü bir koku vardı ya, işte o koku neredeyse herkesi nefessiz bıraktı. Atlıspor gibi muazzam güzellikteki bir yerde, bu kadar önemli konuklar burunlarını kapattı. Allah aşkına hani çözülmüştü bu konu? Kokular Akdeniz Mahallesi'ndeki Atık Tesis'ten mi, yoksa Sofulu'daki çöplükten mi bilmiyoruz. Ancak şimdi rezil olduk madem, bir daha bu utancı yaşamamak için çözüm bulunsun.
Artık bu ayıp bitsin!