CHP Adana örgütleri ve üyeler geçen hafta kıyasıya bir yarışa tanık oldu. Adana kamuoyunun yakından takip ettiği temayül yoklamasında 57 aday adayı alanlardaki çalışmalarının sandığa yansımasını bekledi. Sonuçlar açıklandı. Birçok dedikodu ve özellikle‘insan’a yakışmayan ‘mezhep’ tartışması gündeme gelse de şimdilik sular durulmuş görünüyor. Bir tarafta listenin değişmesini istemeyenler diğer tarafta kontenjanda yer alabilmek adına nabız yoklayanlar var. Elbette yarışın içinde yer alanların mücadelesi hoş karşılanmalıdır. Kimsenin kimseye iftira atmadan, hakaret etmeden listelerde yer almak için uğraş vermesi en önemlisidir.
***
CHP’nin kadınlarının son dönemlerdeki yükselişini önceki yazılarımda da dile getirmiştim. 2014 yerel seçimlerinde hem ilçelerde hem de büyükşehirde öne çıkan kadınların azim ve kararlılığına herkes tanık olmuştur. CHP’nin kadınları bu azim ve kararlılığı 2015 Haziran’ın da yapılacak milletvekili adaylığı için gerçekleşen temayülde de ortaya sermiştir. 
Adana’da iki avukat ve bir mühendis kadının CHP’li üyelerin tercihiyle ilk 10’a yer alması tesadüf sayılamaz. Kadınları bu listede görmek için çalışan başta kadınlar olmak üzere tüm partililer haklarına sahip çıkmak zorundadır. Türkiye’de kadın-erkek eşitliğinden dem vuranlar, dişiyle-tırnağıyla ve halk tabiriyle ‘deve dişi’ gibi aday adaylarını geride bırakarak en üst sıralara yerleşen kadınları görmezden gelme lüksüne sahip değildir. 
Birinci sıradaki Elif Doğan Türkmen’le birlikte 4. sırada yer bulan Müzeyyen Şevkin ve 8. sıradaki Rukiye Çinkılıç, tam anlamıyla‘elinin hamuru’yla, çocuklarının birinci derece sorumluluklarıyla, iş hayatlarındaki tecrübeleriyle girdikleri temayül sonucunda Adana kamuoyunun, yazılı ve görsel medyanın haklı takdirini kazanmıştır. 
Şimdi önümüzde genel seçimler var. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Kadınlar ve gençleri ön planda tutacağız. Onlar bizim başımızın tacıdır. İstanbul, Ankara ve İzmir’de kadın adaylarımız öne çıkacak” diyorsa ki bu söylemler kulaktan kulağa yayılmıştır. O halde Adana’daki ipleri de eline almalıdır. Elif Doğan Türkmen’le birlikte iki kadına da ilk 6 içerisinde yer vermelidir. Eşit temsil ancak bu sayede hayata geçecektir. Kılıçdaroğlu ve ekibi ayrıca parti camiasından beslenen, ekmek yiyen ancak ilk fırsatta başka partilerde cirit atan siyasi meftaları hortlatmaya çalışanların da aklını başına getirmelidir.
Bu yazı nedeniyle tarafsız davranmadığımı düşünenler haklıdır. Kadınlardan yana tarafım. AKP’nin de MHP’nin de HDP’nin de kadını ön planda tutması gerektiğine inananlardanım.
Hadi bakalım; gösterin kendinizi…