Bu ülkede demokrasinin özüne ulaşılmadan sözüne vurgu yapılmaktadır. Demokrasinin icra mekânları hicran koridorlarına dönüştürülmüştür. Kavganın itiş – kakışı, en sonunda bir parti liderinin yumruklanması noktasına kadar götürülmüştür. 


Partilerin gurup toplantıları yapıldı yine Salı günü Yine Genel Başkanlar yağdı, gürledi ve milletvekilleri ise sorgulamaksızın grup salonlarında alışageldik alkışlarını yinelediler. Bilirler ki, alkışlamak için kol kaslarını hareketsiz bırakırlarsa, bir sonraki seçimlerde siyasetin sersemleten sillesini yiyecekler.


Gurup toplantıları partilerin iç sorunlarının öncelikli olarak müzakere edildiği mekânlar olması gerekirken, şimdi bu salonlar diğer siyasilere nasıl laf sokulurun ebcetinin yapıldığı alkış ve yuhalama mekânları olmuştur. 



Salı günleri hangi liderin diğerine hakaretin kallavisinin nasıl yapılacağının merakı ile beklenmektedir. At yarışlarındaki bekleme salonlarını andıran bu bekleyişlerde övgünün değil ama sövüş tekniklerinin evsafı, alkıştan kadranlarla Salı günleri ölçümlemeye tabi tutulmaktadır. 

Gurup salonları öyle de Meclis nasıl? 

Demokrasinin değil, antik Roma’nın kavga arenalarını aratmamaktadır maalesef ki, Meclis’imiz.

Muhabbetle,

Fahrettin Korkmaz