DERİN TAACCÜP…
MUHALET NİÇİN DAVET EDİLMEDİ?
Cumhurbaşkanı’nın ifadelerinden çıkardığımız kadarıyla 100 civarında ülkenin devlet başkanları Çanakkale’deki törenlere davet edilmiş ve o kadar da devlet erkânı davete icabet etmişlerdir. Türkiye’deki siyasi partilerin sayısı da tam o civardadır. Ancak hiç birisine bu önemli davete icabetleri için teklif götürülmemiştir. Bu partilerden hiç olmazsa 7 Haziran’da seçimlere katılacak olan 19 siyasi partiye davet gönderilmeliydi. İktidar ve protokol birimleri bunu da yapmamıştır. Her hafta mahalle muhtarları bile yoğun davet baskıları ile Beştepe’deki Sarayın salonlarına doldurulurken, ülkenin siyasi parti liderlerinin dahi Çanakkale’de yapılan ve milletin tüm katmanlarını ilgilendiren bu törenlere millet temsilcileri olarak davet edilmemesini derin bir taaccüp ile karşılıyorum.
Peki, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde grubu bulunan bari dört partinin Genel Başkanları bu törenlere davet edilmiş midir? Hayır, bu da yapılmamıştır.
Oysa Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ermenistan Cumhurbaşkanı Sarkisyan’ı bile bu törenlere davet etmiş ve karşılığında da ağır hakaretlere maruz kalmıştı.
Şimdi soruyorum tüm ehli vicdana…
Türkiye cumhurbaşkanı’nın davetini edepsizlikle tanımlayan Sarkisyanların bile baş tacı edilip davet edildiği Çanakkale Savaşları’nın anma merasimine milletin meclisteki temsilcilerinin dahi davet edilmeyişini nasıl izah edeceksiniz?
Açıkça ilan ediyorum. Bu durumu açıklayabilen, izah edebilen ve beni inandırabilen birisi beri gelsin, söz veriyorum ben de malum zihniyetin yalama söz ustalarından ve kalemini satan yanaşma yazarlarından birisi olacağım. Bu izahtan vareste durumu basit bir protokol hatası olarak yorumlayacak olanlar lütfen bana cevap bile vermesinler.