Başkent Ouagadougou’da yaşanan terör saldırısında en az 17 kişinin öldüğü kaydedilirken, basına yansıyan haberlere göre ölenler arasıda 1 Türk’ün de olduğu açıklandı.
Aziz İstanbul isimli lokantaya gerçekleşen saldırı hakkında açıklama yapan Burkina Faso İletişim Bakanı Remi Dandjinou, “Bu bir terör saldırısı. İçeride kalanları kurtarmak için çalışıyoruz” ifadesini kullandı. En az 8 kişinin yaralandığını açıklayan yetkililer onlarca insanın da mekanda mahsur kaldığını ifade etti.
AFP’ye konuşan bir ilk yardım görevlisi ölenlerden birinin Türk olduğunu söylerken, “11 kişiyi kurtardık fakat bunlardan biri olan Türk vatandaşı, hastane yolunda hayatını kaybetti” dedi.
Türkiye Dışişleri Bakanlığı, terör saldırısını kınarken, 1 Türk’ün öldüğünü 1 Türk’ün de yaralandığını duyurdu.
3 kişinin bastığı mekanda etrafa ateş açtığı kaydedilirken, güvenlik güçlerinin saldırganları etkisiz hale getirdiğini fakat içeride kalanları kurtarmak için çalışmaların devam ettiği belirtildi.
Fransa Dışişleri Bakanlığı Burkina Faso’daki yerel yönetimle görüştüklerini ve iletişim halinde olduklarını söylerken, vatandaşlarına bölgeye gitmemeleri uyarısında bulundu.
Radikal islamcı terör örgütlerinin saldırısına sık sık uğrayan Burkina Faso’da en son Ocak 2016’da bir terör saldırısı düzenlenmiş ve 30 kişi hayatını kaybetmişti.
Görgü tanıkları, 4X4 araçla mekanın önüne gelen 3 saldırganın otomatik tüfeklerle ateş açtığı ve mekanın dışında oturanları hedef aldığı belirtildi. Mekanın bölgedeki Hotel Bravia’ya ait olduğu açıklandı.