Türkiye İş Kurumu’ndan (İŞKUR) ise 2017’nin istihdam seferberliği verileri ve sonuçları açısından tarihi rekorların kırıldığı bir yıl olduğu açıklaması geldi. Medya Takip Merkezi (MTM), bu verilerden yola çıkarak 2017 yılı işsizlik ve istihdam başlıklarının medyadaki yerini araştırdı.
 İşte detaylar…
Türkiye’deki önemli sorunlardan olan işsizlik, tüm Türkiye’nin yakından takip ettiği konuların başında geliyor. Konu ile ilgili devlet destekli birçok teşvik programı geliştiriliyor. Bunlardan biri de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın öncülüğünde yürütülen istihdam seferberliği projesi. Erdoğan, yeni yıl mesajında "İş dünyamızla birlikte geçtiğimiz yıl mevcut çalışanların üzerine artı 1 olarak başlattığımız istihdam seferberliğini önümüzdeki yıl mevcut çalışanların üzerine artı 2 olarak sürdürme kararı aldıklarını açıklamıştı.
İŞKUR’dan 1 milyon rekoru
İŞKUR, yıl boyunca 1 milyon 57 bin 249 kişinin istihdamını gerçekleştirdiğini açıkladı. Kurumun bu istihdam rakamı ile 70 yılı aşan tarihinde ilk defa 1 milyonun üzerine çıkarak rekor kırdığı görüldü. Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) Genel Müdür Vekili Cafer Uzunkaya ise 2017’nin istihdam seferberliği verileri ve sonuçları açısından tarihi rekorların kırıldığı bir yıl olduğunu söyledi. Uzunkaya, istihdam seferberliğine değinerek bu seferberliğe tüm illerin işvereni, işçisi ve odalarıyla destek verdiğini anlattı.

Medya Takip Merkezi, konuya ilgiyi ölçmek amacıyla 2017 yılında medyada çıkan işsizlik ve istihdam haberlerini inceledi. Araştırmada, yıl boyunca istihdam ile ilgili 139 bin 261, işsizlik ile ilgili olarak ise 84 bin 432 haberin yer aldığı tespit edildi.