Milletvekili Gürkan’ın, TYÇP kapsamında, Adana İl merkezinde ve İlçelerde işsizliğin azaltılması, işsizlere ve ailelerine gelir sağlanması amacıyla, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ile yaptıkları görüşmeler neticesinde, 3 bin işsiz vatandaşımıza iş imkânı sunulduğunu söyledi.

Konuya ilişkin yazılı bir açıklamada bulunan Milletvekili Gürkan şunları kaydetti;

“Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız Sayın Faruk Çelik’in desteği ile Adana ilimizde 3 bin  vatandaşımızın Toplum Yararına Çalışma Projesi Kapsamında işe yerleştirilmesi için gereken kadro ve ödenek tahsisi kararı alınmıştır. Geçen yıl bu proje kapsamında Adana ilimizde yaklaşık 2 bin vatandaşımıza iş imkânı sunulmuş olup bu sayı bu sene artırılarak 3 bin e çıkarılmıştır.

Adana İlimize tahsis kararı alınan 3 bin kadro, ihtiyaç doğrultusunda kurumlara dağıtılacak olup, takriben 1 Ekim 2014 tarihinde iş başı yapacak vatandaşlarımız 15 Haziran 2015 tarihine kadar proje kapsamında çalışacaktır. Sosyal Yardımlaşma Vakıflarından yardım alan vatandaşlarımızın öncelikli olarak değerlendirileceği uygulamada, erkekler için 35 yaş üstü olma, kadınlarda ise 18 yaş üzeri olma şartı aranacaktır. Bunun yanında iş için başvuranlarda eğitim şartı aranmayacaktır. Proje kapsamında 15 Haziran 2014 tarihine kadar çeşitli kurumlarda çalışacak olan vatandaşlarımıza hizmetleri karşılığında asgari ücret ödenecek olup, SGK Primleri de tam olarak yatırılacaktır. Bu kapsamda çalışmak isteyen vatandaşlarımızın, İŞKUR tarafından yayınlanacak ilanı takip edip başvurmaları gerekmektedir.

Bu proje kapsamında istihdam edilecek tüm vatandaşlarımıza ve ailelerine şimdiden hayırlı olmasını diler, Adana ilimizde 3000 aileye destek sağlanmasında emeği geçen başta Sayın Başbakanımız olmak üzere; Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız Sayın Faruk Çelik’e, Kültür ve Turizm Bakanımız Sayın Ömer Çelik’e, Milletvekili arkadaşlarımıza ve bürokratlarımıza çok teşekkür ederim.”