Adanahabermerkezi.com
AK Parti içinde daha önce yaptığı başarılı çalışmalar ve partisinin çizgisine uygun davranışlar sergilediği ve halkla iyi bir diyalog kurduğu için Ak Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından il başkanlığının devamı yönünde işaret edilen Ak Parti İl Başkanı Fikret Yeni haklı olarak bunun gururunu yaşarken, bir yandan da kongre hazırlıklarını sürdürüyor. 
Bu süreç işlerken Adana ekonomisine yön veren 4 Oda Başkanı daha kongre yapılmadan ve Fikret Yeni yeniden mazbata almadan ortak şekilde nezaket ziyaretinde bulundu.
4 Oda Başkanı Bilgiç, Sütçü, Kıvanç ve Menevşe, daha Ak Parti il kongresinin tarihi bile tam olarak belli değilken Başkan Fikret Yeni tekrar seçilip mazbatasını bile almadan yaptıkları ziyaret büyük yankı uyandırdı.
Tabiki Fikret Yeni ve diğer il Başkanları tebrik edilmeyi hak eden görevler yapıyorlar. Ancak seçimden sonra gidilse ne kaçırmış olurlardı acaba?
Yoksa seçimden önce ziyaret yaparak,, kendilerince Ak Parti'ye bağlılıklarını mı aktardıklarını zannediyorlar?
Bu yoruma neden olan, şu ana kadar başka bir siyasi partiye hayırlı olsun ziyareti yapmamış olmaları. 
Bu odaların, çok üyesi var.
Ve her siyasi görüşe sahip üye iş adamı mutlaka vardır.
Sayın Menevşe, Sayın Sütçü, Sayın Kıvanç ve sayın Bilgiç, seçimini tamamlayıp mazbata alan mesela CHP il başkanına da nezaket ziyareti yapmayı düşünüyor musunuz?
Sağlık sorunları nedeniyle görevden affını isteyen Sertan Duran'ın yerine MHP il Başkanlığına getirilen Bünyamin Avcı'yı da ziyaret ederek hayırlı olsun diyecek misiniz?
Her ne kadar AK Partide Sayın Yeni göreve daha kanunen seçilmemişken hayırlı olsuna koşa koşa gidiyorsunuz da, MHP ve CHP'de resmen görevde olan, o partiyi temsil eden il Başkanlarına gitmek için arabınıza koyacağınız benzinimi hesap ediyorsunuz?
Yoksa ATO,ATB, AOSB ve ADASO'da, MHP veya CHP'ye gönül vermiş hiç iş adamı yok mu?
Ayrıca;
Bir araya gelebildiğinize ve Ak Parti İl Başkanı Sayın Fikret Yeni'yi ziyaret ettiğinize göre, Adana'da 1 liraya mal olan bir vidanın Osmaniye'de teşvik nedeniyle 0.50 kuruşa mal olduğunu ve üyelerinizin sıkıntı yaşadığını ve bu şartlarda rekabet gücünün azaldığını mutlaka söylemişsinizdir!
Demişsinizdir.
Çünkü siz üyelerinizin sorunlarını çözmek için oda Başkanlığı yapıyorsunuz!?
Siz sorunları doğru şekilde anlatarak çözümüne katkı için oda Başkanısınız!?
Ceyhan'da kurulması planlanan Enerji İhtisas Endüstri Bölgesinin 10 yıldır tamamlanamamasını da mutlaka gündeme taşımışsınızdır!
Bunları umut ediyorum.
Ha bu arada sizi, oda seçimlerinizden önce ziyaret edip tebrik etmek isterdim.
Ama malum, işiniz çok ama çok zor.
İnanın bana Ak Parti İl Başkanını daha seçilmeden tebrik etmeniz bile sizi kurtaramayacak.
Zira bir davranıştan medet uman, eninde sonunda yok olmaya mahkumdur...

Ak Parti İl Başkanı Fikret Yeni'nin Twitter hesabından alınmıştır.