Açılış kurdelesi Adana Ticaret Odası Meclis Başkanı Tarkan Kulak, ADSİAD Başkanı Süleyman Sönmez ve Ata Optik Şirketler Grubu Sahibi Zeki Yılmaz birlikte kesildi. Ata Optik Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Yılmaz, dünyaca ünlü birçok markanın distribütörlüğünü yaptıklarını söyledi. 
1999 yılında Zeki Yılmaz tarafından kurulan Ankara merkezli Ata Optik Şirketler Grubu parakende sektörüne de girdi. Grup Türkiye'deki dördüncü mağazasını Adana'da Mithat Saraçoğlu Caddesi'nde '40 Million Optical Store' ismiyle açtı. Grup Adana'daki ikinci mağazasını Park Adana AVM 'de açacak. Mithat Saraçoğlu Caddesi'nde yapılan açılışa çok sayıda davetli katıldı. Mağazanın açılışını Adana Ticaret Odası Meclis Başkanı Tarkan Kulak, ADSİAD Başkanı Süleyman Sönmez, sanatçı Ece Erken ve Ata Optik Şirketler Grubu Sahibi Zeki Yılmaz birlikte yaptı. Açılışta konuşan Tarkan Kulak, ''Adanamıza bir işyeri daha açmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Güzel bir yerde sektörün parçası olarak güzel bir işyeri açıyoruz. hayırlı olsun diliyoruz'' dedi.

Firma sahibi Zeki Yılmaz ise, "Dünyaca ünlü birçok markanın distribütörlüğünü de yapan Ata Grup Optik, sektörel başarısının temellerini kendi tescilli markası olan “Twinexte” ile 2002 yılı ve sonrasında atmıştır. 2005 yılında Stepper markasının Türkiye distribütörlüğünü üstlenen Ata Grup Optik, sonraki süreçte markanın küresel ölçekteki önemli iş ortaklarından biri olmayı başarmıştır. Bu süreçte, dünyaca ünlü butik markaları bünyesine alarak yoluna devam etme kararı alan Ata Optik; bünyesindeki Stepper, Stepper’s, Fusion, Boxx, Kool Boxx, Ceo-V, Ceo-V Active, Twinexte, Zeiss, West, Laura Ashley, Linda Ashley ve Dakota Smith markalarını “Stepper Turkey” ünvanı altında ve butik ürünleri ise “Ata Optik” unvanı altında sektörün beğenisine sunmaya devam etmektedir. Ata Optik bugün itibarı ile bünyesinde bulunan “Dita”, “Dita Von Tesse”, “Thom Browne”, “Cazal”, “Cutler and Gross”, “Thierry Lasry”, “Will.iam”, ”Essedue”, ”JPlus” ve gibi dünyaca ünlü tasarım markalarını, sektörün gözde butik mağazalarının beğenilerine sunmaya devam etmektedir" dedi.