Ankara'da TOBB Genel Merkezi'nde yapılan seçimlerde Adana'nın yanı sıra Osmaniye, Mersin, Antakya, Kahramanmaraş, Isparta, Burdur, ve Antalya TOBB Kadın Girişimciler Kurulu başkanlarının yaptığı oylamada oy çokluğu ile seçilen Rana Dal amaçlarının birlik ve beraberlik içerisinde bölge için önemli çalışmalar yapmak olduğunu söyledi. Dal, ‘’Amacımız bölgesel girişimciliğin örgütlenmesi ve bölgesel kalkınmaya destek sağlamak olacak. Girişimci kadın sayısını artırmak için yalnızca iş dünyasında değil, kişisel alanda da kadınların gelişimlerinde destek eğitim projelerini yaşama geçirmek istiyoruz. Kadınların iş dünyasında aktif ve daha görünür olmalarını sağlamak. Özellikle üretim, ticaret ve hizmet alanlarında yer alan kadın iş insanları lehine vergi, SGK, kredi vb. konularda yüksek pozitif ayrımcılıkların uygulanmasına dönük çalışmalar yapılmasında öncülük yapmak ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından İstanbul - Ankara gibi merkezlerde uygulanan projelerin, bölgemizde uygulanması için öncülük etmek istiyoruz. Bunların ilki G3 zirvesi olacak’’ dedi.
G3 zirvesi ile ilgili de açıklama yapan TOBB Kadın Girişimciler Kurulu Akdeniz Bölge Başkanı ve Adana Başkanı Rana Dal G3 projesinden de bahsetti.  
Başkan Rana Dal sözlerini şöyle tamamladı. "Girişimcilik tek taraflı bakılmayacak kadar kapsamlı renkli ve geniş bakış açısına sahip olmayı gerektiren bir olgudur. Belki de bu yüzden girişimciler farklıdır, özgündür, gözü karadır. Risk almayı sever ve çevresine başka bir gözle bakar. Hepimizin bildiği gibi Türkiye yeterince ve hakkıyla değerlendiremediğimiz yeteneklerin, parlak zekaların ülkesi. Ve maalesef çoğu girişimci fikir doğru kanalda değerlendirilemediğinden daha doğmadan ölür. G3 bunun için var. Herkes sesini duyurabilsin. Anadolunun ücra kasabasında bile bir ışık yükselebilsin, herkes aklındaki fikri doğru şekilde ortaya koyabilsin ve önce kendisine, sonra çevresine ve tabi ki ülkesine bir iş, bir ekonomik güç olarak sunabilsin"