AB’ye sunulan projenin maddi kaynakla desteklenmesinden duyduğu memnuniyeti dile getiren İŞKAD Başkanı Av. Elif Doğan Türkmen, 2013 yılında yine Avrupa Birliği tarafından destek gören ve en iyi uygulama dalında örnek gösterilen “Geleceğin Lider Kadınları” projemizin ardından almaya hak kazandığımız yeni AB fonuyla ülkemizin dünyada hak ettiği yerde olabilmesi için uğraş vereceklerini dile getirdi.

İŞKAD’ın girişimcilik ruhunun toplumun tüm kesimlerine yayılması için her türlü meşru yolu denediğini ve her kapıyı çalma gayretinden vazgeçmeyeceğini belirten İŞKAD Başkanı Av. Elif Doğan Türkmen, ''İŞKAD üyesi  Esin Parlak’ın koordinatörlüğünü üstlendiği yeni projemiz  'Geleceğe Güvenle Bakıyorum' ile genç işsizliği sorununa ulusal düzeyde hazırlayacağımız raporlarla çare bulacağız. Ülkemizin ve Adana'mızın en büyük sorunu işsizlik ve genç işsizliği. Biz Adana'mızın ve ülkemizin sorunlarına  çözümler üretmek üzere çalışan bir STK'yız. Bu nedenle geleceğe dönük tüm stratejik hedeflerimize kadın ve genç girişimciliğini artırmak ile işsizlik sorununa çözüm bulmayı ekledik. Bu nedenle gerçekleştireceğimiz projelerimize Avrupa Birliği’nin doğrudan bizi muhatap alarak destek vermesi bizi çok mutlu etti. 2 yıl içinde 2 ayrı projemize verilen bu destek Avrupa Birliği nezdinde ilki gerçekleştirmemize yol açtı. Bu da bizim yaptığımız projelerin yalnızca Adana ve Türkiye'de değil, tüm Avrupa Birliği’nin gelecek stratejisine uygun projeler olduğunu gösteriyor. İŞKAD Yönetim Kurulu olarak geleceği doğru hedeflediğimiz  bu göstergenin haklı gururunu yaşıyoruz'' ifadelerini kullandı. 

204 Genç ile Birlikte Stratejik Toplantılar Düzenlenecek.

Proje Koordinatörü Esin Parlak ise "3 aşamadan oluşan projemiz de ilk aşama olarak 18-30 yaş arası, karar alma mekanizmalarına dahil öğrenci toplulukları, öğrenci konseyleri, öğrenci kulüpleri, gençlik dernekleri, okuyan üniversite gençliği ve yeni mezun olmuş genç çalışanlarla ayrı ayrı ikişer günlük stratejik plan toplantıları düzenleyeceğiz. Bu aşamayla birlikte, üniversite öğrencilerinin gelecekle ilgili endişeleri ve kararsızlıklarının ortaya konulmasının sağlanması ve karar alma mekanizmalarına sunmak üzere genç işsizliğin azaltılmasına yönelik stratejik bir politika belgesinin oluşturulması amaçladık" dedi

"Akdeniz ve Güneydoğu Anadolu Bölgeleri'nde Gençliğin İstihdamı Zirvesi Adana’da Düzenlenecek.

Projenin son aşaması olarak Akdeniz ve Güneydoğu Anadolu bölge illerinde ki gençlik liderleri, öğrenim gören üniversite gençleri ve yeni mezun olmuş genç çalışanlar gençler arasından belirlenecek  102 genç  ve karar verme mekanizmaları temsilcilerinin katılım göstereceği üç günlük Sonuç Zirvesi Adana’da düzenlenecek. Zirvede karar alma mekanizmalarına sunmak üzere genç işsizliğinin azaltılmasına ve gençlerin geleceğe dair kaygılarının önlenmesine yönelik stratejik bir politika belgesinin oluşturulması amaçlanmaktadır.

Av. Elif Doğan Türkmen, projenin 21 Ocak 2015’te başlayacağını ve 10 Ekim 2015’te sona ereceğini sözlerine ekledi.