Araç trafik sigortasındaki artışa tepki göstermek için toplanan Adana Klasik Otomobil Kulübü üyeleri, sigortadaki fiyat artışını protesto ettiler. Üyeler,  yeni yapılan uygulamanın araç sahiplerini mağdur ettiğini söylediler.

 

  Burada bir açıklama yapan Adana Klasik Otomobil Kulübü Başkanı Ömer Aytop, daha önce üç yüz liraya yaptırdıkları araç sigortasının şimdi bin üç yüz lira olduğunu belirterek, “Karayolları zorunlu mali sorumluluk sigortası olarak adlandırılan ve hepimizin her yıl düzenli olarak düzenlediği kısa adı ile trafik sigortasında yaşanan kabul edilmez fiyat artışı, biz  klasik araç sahiplerinin bütçelerini sarsmaya başladı. Bu uygulama klasik araç tutkunlarının bu araçları yaşama ve yaşatmaya yönelik çabalarına engel olacak. Genellikle hobi olarak kullanılan bu araçlar yaşanan sorun nedeniyle hobi olmaktan çıkmış ve sahiplerine ek maliyet haline gelmiştir. Birçok klasik araç sahibi arkadaşımız mağdur olmakta. 250-300 TL’ye sigortasını yaptıran bir araç için yeni dönemde bin 200-bin 300 lira ve daha yukarısı rakamlar telaffuz edilmektedir. Bu nedenle trafik sigortası yenilemekte ve klasik araç sahipleri yasaların verdiği zorunlulukların dışında hareket etmeye mecbur bırakılmaktadır” dedi.

 

  Klasik otomobil tutkunu Selçuk Ataözü  ise “51 model aracım var. Artık 66 yaşında olduğu için tam bir klasik. Amacımız trafik sigortalarının artışına bir şekilde tepkimizi duyurmak. Aracımızın 2015 sigortasını 200 TL civarında yaptırdım. Verilen bilgiye göre bu bin 200 TL’ye kadar çıkmış. Yüksek buluyoruz. Hem kasko hem de trafik sigortası özellikle bu klasik araçlarda yüksek olması bu hobiyi bir şekilde engelliyor. Bu araçlarımızı biz elimizden geldiği kadar koruyoruz. Bence özellikle klasik araçlar için farklı bir sınıf olması lazım. Sonuçta bu araçlar her gün kullanılan araçlar değil. Haftada 50 kilometre yapan araçlar. Bu soruna yetkililer acilen çözüm bulmalı ” şeklinde konuştu.