ABD’nin Adana Konsolosluğu görevine başlayan Linda Specht ATO Yönetim Kurulu’nu ziyaret ederek kentin ekonomisi hakkında bilgi aldı. ATO Meclis Başkanı Tarkan Kulak, Yönetim Kurulu Başkanı Atila Menevşe, Yönetim Kurulu Başkan Vekili Mehmet Şahbaz ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Mehmet Özel, Zübeyt Şendur, Mehmet Şah Aba, Ziya Alim Koçer ve Genel Sekreter Ahmet Nevruz’un hazır bulunduğu ziyarette Adana’nın bir çok alanda yabancı yatırımcılara cazip olanaklar sunabilecek bir potansiyele sahip olduğu vurgulandı.

ATO Başkanı Atila Menevşe, Adana’nın Türkiye’nin sanayileşen ilk kentleri arasında olduğunu ifade ederek, “Adana ile ABD arasındaki karşılıklı ticaret rakamları olması gerekenin çok altında. Sizin göreve başlamanızı bir milat olarak kabul edip karşılıklı iş heyetleri ve yatırımlarla en üst seviyeye çıkaracağımıza inanıyorum. Yabancı ülkelerde Türkiye denilince akla ilk gelen İstanbul ve Ankara oluyor. Oysa Adana, gerek çok yönlü ulaşım ağı, gerekse Yumurtalık’taki uluslararası enerji yatırımlarıyla İstanbul ve Marmara Bölgesi’nin alternatifi konumundadır. Sizin de desteğinizle bölgemizin yatırım özelliklerini ABD’ye en iyi şekilde tanıtarak yeni ticari işbirliklerine imza atacağımıza inanıyorum” dedi.

ATO Meclis Başkanı Tarkan Kulak da Ortadoğu’da süren savaşın er ya da geç sona ereceğine işaret ederek, “Savaşın izlerinin ortadan kaldırılması için doğal olarak inşaat sektörü ön plana çıkacaktır. Adana’da oldukça gelişmiş olan inşaat sektörü, ABD’li firmalara her türlü her türlü altyapı ve ortaklık sunabilecek uluslararası deneyime sahiptir. Bu deneyimi hayata geçirebiliriz” diye konuştu.

ABD Adana Konsolosu Linda Specht de Adana’nın bir çok alanda yatırım ve işbirliği yapılabilecek bir bölge olduğuna dikkat çekerek, “Konsolos olarak çalışma alanımın büyük bölümünü siyasi konular oluşturuyor. Ancak daha önce ekonomik alanlarda görev yaptım. Dolayısıyla konuya yabancı değilim. Öncelikle Adana’yı ABD’ye iyi tanıtmamız, buradaki yatırım ve işbirliği olanaklarını anlatmamız gerekiyor. Ardından da ABD’li firmalarla Adanalı işadamlarını aynı platformda buluşturup, karşılıklı ticaret ve yatırımları hayata geçirmemiz gerekiyor. Burada görev yaptığım sürece Adana ve ekonomisini ABD’ye açmak ve tanıtımını yapmak için çaba harcayacağımın bilinmesini istiyorum” görüşlerini dile getirdi.

Ziyaretin ardından, günün anısına ABD Adana Konsolosu Linda Specht’te rölyef sunuldu.