Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, TÜYAP Anadolu fuarları A.Ş. ve Adana Arı Yetiştiricileri Birliği’nce düzenlenen “Adana 7. Bal Yarışması” TÜYAP fuar alanında gerçekleştirildi.

Yarışma etkinliğine Vali Mahmut Demirtaş’ın yanı sıra Adana Milletvekilleri Fatma Güldemet Sarı ve Seyfettin Yılmaz, Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Muhammed Ali Tekin, Adana Ticaret Borsası Başkanı Şahin Bilgiç, Adana Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Yunus Kılıçkaya, arı üreticileri ve davetliler katıldı.

Toplam 115 bal üreticisinin katıldığı ve saygı duruşunda bulunulup, İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan yarışma öncesinde Adana Milletvekili Fatma Güldemet Sarı, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Muhammed Ali Tekin ve Adana Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Yunus Kılıçkaya’nın ardından konuşan Vali Mahmut Demirtaş, bu yarışmanın gelenekselleştirilmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.

Vali Demirtaş, “Devletimizin ve hükümetimizin destekleriyle Adana ilimizi, sahip olduğu potansiyel açısından hak ettiği konuma taşımak için çaba gösteriyoruz. Adana olarak, bal üretiminde önce ulusal birinciliğe, daha sonra da uluslararası birinciliğe ulaşmak istiyoruz. Kentimizde bal üretimi için geniş bir olanağa sahibiz. Torosların etekleri ve Çukurova bölgemiz, bal üretimi için oldukça müsait. Bizlere düşen görev bu potansiyeli en iyi şekilde değerlendirmek ve önemli bir besin kaynağı olan bal üretimini kentimizde hak ettiği ölçüde geliştirmek. Üreticilerimizi motive ettiğine inandığım bu yarışmanın düzenlenmesinde emeği geçenleri kutluyorum ve tüm bal üreticilerimize bereketli kazançlar diliyorum” dedi.

Dile getirilen diğer konuşmaların ardından gerçekleştirilen yarışmada birinciliği elde eden üretici Hüseyin Başer’e plaketini ve ödülünü Vali Mahmut Demirtaş verdi.

Yarışma, dereceye giren diğer bal üreticilerine kur’a ile çeşitli hediyeler verilmesiyle son buldu.

Vali Mahmut Demirtaş, daha sonra beraberindeki protokol üyeleri ile birlikte TÜYAP fuar alanında 250 firmanın katılımıyla devam eden “Adana 11. Uluslararası Tarım Fuarı”nı gezerek, sergilenen son teknoloji ürünleri inceledi.

Vali Demirtaş burada yaptığı açıklamada, “Adana 11. Uluslararası Tarım Fuarı”nın; bereketli toprakların başkenti olan kentimizde, bölgemize ve ülkemize hayırlı ve uğurlu olmasını, üreticilerimizin alın terleriyle ıslanan mahsullerin bol ve bereketli olmasını diliyorum” dedi.