ATAK A.Ş.'nin girişimleriyle, Adana ve Beyrut kardeş şehir oluyorlar. Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü ve Beyrut Belediye Başkanı Jamal Itani tarafından memnuniyetle karşılanan kardeş şehir girişimi için gerekli hazırlıklar başladı. Her iki belediye başkanı da konuyu belediye meclislerinden geçirecekler ve düzenlenecek törenle Adana ve Beyrut kardeş şehir olarak ilan edilecek. 
Adana Ticaret Odası ve ATAK A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Atila Menevşe ile ATAK Genel Müdürü İlhami Günsel, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü'yü ziyaret ederek Adana-Beyrut kardeş şehir anlaşması fikir alışverişinde bulundular. Başkan Sözlü, Adana ile Beyrut'un aynı coğrafyada yer alan ve birbirine çok yakın kültürleri paylaşan iki şehir olduğunu ve kardeş şehir anlaşmasının çok yerinde bir adım olduğunu kaydetti. Sözlü, iki şehir arasındaki her türlü olumlu gelişmeye destek vereceklerini de sözlerine ekledi. ATO ve ATAK Başkanı Atila Menevşe ise, Adana ile Beyrut'un kardeş şehir olmasıyla birlikte iki şehir arasındaki turistik ve ticari ilişkilerin daha da hızlanacağını belirtti. ATAK Genel Müdürü İlhami Günsel, anlaşma için TC Beyrut Büyükelçisi Çağatay Erciyes'in bizzat destek verdiğini ve işlemlerin tamamlanmasının ardından Adana ve Beyrut'un düzenlenecek törenle kardeş şehir olacakları bilgisini verdi.
Bu arada; Beyrut Turizm ve Ticaret Köprüsü projesinde önemli yol kat eden ATAK A.Ş., Afrika ve Ortadoğu pazarında etkin rol oynayan firmaların temsilcileriyle ikili görüşme yaptırmak üzere ay sonunda Adana ve Mersin'den sanayi firmalarını da Lübnan'a götürüyor.