Ekonomik kalkınmanın yeni yatırımlarla daha da güçleneceğini vurgulayan AGİAD Başkanı Halid Milli, "Bölgemiz yatırımcılar için çok büyük potansiyel ve avantajlara sahip. Tüm yatırımcıları bölgemize yatırıma davet ediyoruz" dedi. 

ADANA'NIN AVANTAJLARA DİKKAT ÇEKTİ
Adana'nın yatırım ve gelişme potansiyelinin en yüksek şehir olduğunu ifade eden AGİAD Başkanı Halid Milli, şunları kaydetti:
"Coğrafi konumu ile Ortadoğu ve Doğu Akdeniz'e açılan kapı olması, ulusal ve uluslararası ticaret yollarının merkezinde bulunması, ulaşım - altyapı ve lojistik açıdan güçlü olması Adana için çok önemli bir artıdır. Komşu illeri ile ticaret bağı nedeniyle birçok ziyaretçiye ev sahipliği yapması, yatak kapasitesi güçlü otellerin varlığı, yeni ve nitelikli alışveriş merkezlerine sahip olması, çalışma çağındaki genç nüfusun Türkiye ortalamasına göre daha fazla olması, Ar-Ge konularında çalışmalar yapan merkezlerin ve kalifiye iş gücü yetiştiren üniversitelerin varlığı büyük değerdir. Zengin tarihi ile kültürel varlıklara ve doğal güzelliklere sahip olması, karnaval, festivaller ve fuarlar şehri olması, uygun iklimi, turizmin her yönü ile faydalanılabilecek bir şehir olması, yeraltı kaynakları bakımından zenginliği, güneşlenme süresi ve uygun arazi varlığı ile temiz enerji üretimine uygunluğu, cumhuriyet öncesi zamanlara dayanan köklü sanayi kültürü ve imalat tecrübesi, mümbit toprakları ve uygun iklimi ile tarımsal üretim ve tarımsal sanayide marka şehir olan Adana, ülkemizin gelişme potansiyeli en yüksek olan şehri ve Çukurova'nın merkezidir."

YATIRIMA ÇAĞIRDI
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Cezayir'de yaptığı "Yumurtalık'a 1 milyar dolarlık yatırım" açıklamasının çok sevindirici olduğunu söyleyen Halid Milli, şunları söyledi:
"Adana'mızın doğal altyapısı, sanayi altyapısı, lojistik altyapısı, imalat altyapısı, tarımsal altyapısı ve insan gücü yatırım yapılabilirlik açsısından çok avantajlıdır. Şehrimiz ve bölgemizde yapılacak olan Adana-Ceyhan Enerji İhtisas Bölgesi, Ceyhan Organize Sanayi Bölgesi, Yumurtalık Turizm Bölgesi, Yumurtalık Yat Limanı Projesi, Çukurova Bölgesel Havalimanı, Akkuyu Nükleer Santrali, Karataş Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi, Hızlı Tren Hattı Projesi, Adana - Çukurova Teknoloji Geliştirme Projesi, Raylı Sistem Hattının Genişletilmesi gibi yatırımlar Adana'mızın her açıdan gelişimini hızlandıracaktır. AGİAD olarak ülkemizdeki bütün yatırımcıları 'fırsatlar şehri' olan Adana'mıza davet ediyoruz. Yatırımcıların gerek kamusal gerekse yatırım süreçlerinde yaşayabilecekleri sorunlarına çözüm üretmek için elimizden geleni yapmaya hazırız. Bu birikimizle, tüm sektörlerden bölgemizde yatırım planlayan kıymetli yatırımcılar için her türlü desteği vermek istiyoruz. Yumurtalık'a yapılacak 1 milyar dolarlık yatırımın etkisiyle Adanamızın sosyal ve ekonomik açıdan yeni yatırımlar daha da güçleneceğine inanıyoruz."