ATO’nun Şubat ayı olağan Meclis toplantısı Tarkan Kulak Başkanlığında gerçekleşti. Toplantının başlangıcında konuşan Tarkan Kulak, 17-20 Ocak tarihleri arasında gerçekleşen Davos Zirvesi’nin ekonomik sonuçlarına ilişkin değerlendirme yaptı. Kulak, zirveden çıkan sonuçları şu şekilde özetledi: “Bankalar, süregelen krizler ve krizlerin temel nedeni görülmeleri nedeni ile eski saygınlığa sahip değiller. Piyasa öngörüleri AB ve ABD’deki sınırlı toparlanmaya karşın kriz derinleşecek. Korumacılık eğilimlerinin artması ticaret savaşlarına yol açar nitelikte. Dünya ülkeleri küreselleşmenin yeniden yapılanmasının tek çözüm olduğunu söylüyor ancak ABD halen temel belirleyici. Asya ülkeleri, ABD’nin ayrıldığı Trans Atlantic Paktı’nın alternatifi olabilir mi? Asya halen bu entegrasyonu işler hale getirmekle meşgul, uluslararası yatırımların teşvikinin önemini halen koruduğu” görüşlerini dile getirdi.

Faaliyet Raporu ve Ocak ayı Mizanı’nın okunup, kabul edilmesinin ardından söz alan ATO Başkanı Atila Menevşe de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başlatmış olduğu İstihdam Hareketi’ne Adana olarak destek vermeye hazır olduklarını söyledi. İşsizlik oranının düşürülmesine yönelik olarak başlatılan İstihdam Hareketi’ne tüm kurum ve kuruluşların verdiği desteğin memnuniyet verici olduğunu ifade eden Menevşe, İstihdam Hareketi’ne yönelik konuşmasında şu görüşlere yer verdi:

“Sayın Cumhurbaşkanımızın girişimi, ÇSGB (İŞKUR) ve TOBB işbirliğiyle Çalışma Hayatında Milli İstihdam Seferberliği adıyla yeni bir istihdam hareketi başladı. İstihdam Seferberliği kapsamında işbaşı eğitimine katılanların; 1 yıla kadar net asgari ücret tutarındaki maaşı ile iş kazası, meslek hastalıkları ve genel sağlık sigortası primlerinin İşsizlik Sigortası Fonu’ndan karşılanması öngörülüyor. Bu sürenin sonunda işbaşı eğitim programına katılanların istihdam edilmeleri durumunda 42 aya kadar varan sürelerle asgari ücret üzerinden SGK işveren primi İşsizlik Sigortası Fonu’ndan karşılanabilecek. İşbaşı Eğitim Programı kapsamında sunulacak bu desteklere 2 sigortalı çalışanı bulunan ve İŞKUR’a kayıtlı olan tüm işyerleri başvurabilecek. Konuyla ilgili Adanamızın bu yıl 15 bin yeni istihdam hedefi var. İşverene ve işsize yeni olanak getirecek bu seferberliği Sayın Valimiz bizzat takip ediyor. Bu imkândan Adana olarak en yüksek oranda yararlanacağımıza inanıyor, katkı sunan tüm kurum, kuruluş ve firmalara şimdiden teşekkür ediyorum.”

Toplantının diğer bir gündem maddesinde ise yeni kurulan şirketlerin, kuruluş maliyetlerini azaltılması amacına yönelik hazırlanan Yönetmelik değişikliği görüşüldü. Görüşmelerin ardından, yeni kurulan sermaye şirketlerinin Oda kayıt ücretlerinde indirim kararı alındı. Buna göre daha önce sermaye tutarına bağlı olarak 310.-TL ile 510.-TL arasında olan Oda kayıt ücretleri, 2017 yılında yeni kurulacak olan sermaye şirketleri için, sermaye tutarına bakılmaksızın 265.-TL olarak uygulanacak.