ATO ile Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) işbirliğiyle gerçekleştirilen, “Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi”ni tamamlayan kursiyerler sertifikalarına kavuştu. ATO bünyesinde faaliyet gösteren Adana Avrupa Birliği İş Geliştirme Merkezi uzmanları tarafından verilen eğitimin Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen sertifika töreninde konuşan Yönetim Kurulu Başkanı Atila Menevşe, KOSGEB işbirliği ile gerçekleştirilen “Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi’nde başarılı olan 114 girişimcinin Adana ekonomisine kazandırıldığını söyledi. Alınan sertifikanın, bir süre sonra yeterli gelmeyeceğini, sertifika ile başlayan sürecin kursiyerleri daha da büyük düşünmeye iteceğini ifade eden Menevşe konuşmasını şöyle sürdürdü:

Bu tür eğitimler, projesi olan, yeni iş fikirleri üretebilen girişimciler için büyük bir fırsattır. Bu fırsatı en iyi şekilde değerlendirerek, doğru hamleler ve emin adımlarla ilerlemek sizlerin gelişmesinde önemli bir rol oynayacaktır. Gerek Odamız, gerekse bünyemizde faaliyet gösteren ve sizlere Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi’ni veren Avrupa Birliği İş Geliştirme Merkezimizle; işlerinizin geliştirilmesi ve yeni fikirlerinizin bütçenize en uygun şekilde hayata geçirilmesi yönünde her türlü danışmanlık desteğini sunmaya hazır olduğumuzu huzurlarınızda belirtmek istiyorum. Çünkü sizlerin açacağı işletmelerin büyümesi, gelişmesi her yönü ile Adana ekonomisine katkı sağlayacak ve özellikle işletmelerinizde yaratacağınız istihdam; İlimizin işsizlik probleminin çözümü yolunda çok büyük bir anlam ifade edecektir. Katılmış olduğunuz Uygulamalı Girişimcilik Eğitim Programı neticesinde, risk alabilen, farkındalık oluşturan, yenilikçi, araştırmacı kendi işinin patronu, vizyon ve misyon sahibi siz yeni girişimci adaylarının en kısa zamanda işletmelerinizi kurarak, hazırladığınız iş planlarıyla KOSGEB’ten destek alacağınıza inancım tamdır.

Törende konuşan Adana Hizmet Merkezi Müdürü Hamit Sucu da, son dört yılda girişimcilik eğitimini tamamlayan 600 kişinin iş kurmasını sağladıklarına dikkat çekerek, “Adana, potansiyeli yüksek bir il. Bu potansiyelin en iyi biçimde kullanılması için kurumsal işbirliklerini en üst seviyeye çıkarmamız lazım. Adana Ticaret Odası ile bu işbirliğini çok iyi değerlendiriyoruz. Sertifikalarını alan kursiyerlerimize vereceğim en önemli tavsiye şudur. Mutlaka bildiğiniz sektöre yönelin ve her aşamada iş planı ile hareket edin” diye konuştu.

Konuşmaların ardından ATO Başkanı Atila Menevşe, KOSGEB Adana Hizmet Merkezi Müdürü Hamit Sucu, ATO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mehmet Şahbaz, Yönetim Kurulu Üyeleri Zübeyt Şendur, Mehmet Özel, Erdinç Güneyli ve Meclis Üyeleri Mehmet Uruç, Levent Yamaç, Ömer Kolankaya ile Genel Sekreter Ahmet Nevruz tarafından katılımcılara sertifikaları verildi.
www.adanahabermerkezi.com