Nevi Grup Yönetim Kurulu Başkanı Elie G.Eid, Çukurova Gazeteciler Cemiyeti’ni ziyaret etti. Aynı zamanda Birleşmiş Milletler Uluslararası Dış İlişkiler Bakanı ve BM İnsan Hakları Komisyonu Başkanı olan Eid, Türk İş Adamlarının disiplinli çalışmalarını takdirle karşıladığını dile getirdi.

Yurt dışında geniş bir ticaret hacmine sahip olan Bomet LTD.ŞTİ Sahibi Zeynel Ali Çatal ile birlikte ÇGC Başkanı Cafer Esendemir’i ziyaret eden Elie G.Eid, Nevi Grup ile Bomet Ltd.Şti arasında ortaklık protokolü imzaladıklarını, bu anlaşma ile bölgemizde çok önemli yatırımları hayata geçireceklerini söyledi.

Eid, “Bizleri Türkiye’ye yönelten Türk iş ve ticaret adamlarının dürüstlüğü ve disiplinli çalışmalarıdır. Türkiye’nin ticaret hacmi sürekli olarak artıyor. Türk işadamlarının çalışkanlığı, dürüstlüğü ve iş disiplini kendilerine uluslararası camiada puan kazandırıyor.

Türk iş adamları bu özellikleri sayesinde Suudi Arabistan, İran, Kuveyt ile Afrika ve Ortadoğu’da çok güzel işlere imza attılar” dedi.

Eid, Suriye ile en uzun sınır hattına sahip olan Türkiye’nin bölgesinde istikrar abidesi olduğuna işaret ederek, Türkiye ile Suriye arasındaki ilişkilerin çok kötü durumda olduğunu, bu durumun kendisini üzdüğünü ve bu kötü duruma karşı olduğunu belirterek, “Türk iş adamlarının Suriye pazarında çok önemli bir yeri var. Türk insanının imajı çok iyi. Bazen alınan yanlış politik kararlar, işadamlarına yüksek bedeller ödetiyor.

Son günlerde gelişen ve hiç kimsenin istemediği olaylar, Arap Dünyası ile Türkiye arasındaki ilişkilere de olumsuz yansıyor.Biz bu ilişkileri geliştirmek ve arzu edilen seviyeye yükseltmek istiyoruz. Türkiye’nin, Afrika ve Ortadoğu’da hakettiği yere gelmesini arzuluyoruz.

Türk ticaret dünyası başta elektrik-elektronik, medikal, petrol ve sağlık konularında yaptığı başarılı projelerle kendisini kanıtlamış durumdadır. Türk işadamları yüklendikleri işleri zamanında ve en iyi şekilde teslim etmeyi başarmıştır. Yönetimlerin politik kararları, üretim kapasitelerini düşürmemeli, olumsuz olarak etkilememelidir. Bizler başta Ortadoğu olmak üzere tüm dünyada barış olmasını, dostlukların sürmesini istiyoruz” diye konuştu.

Türkiye’nin çok önemli ve stratejik bir bölgede yeraldığına, bu nedenle de bir çok medeniyete beşiklik ettiğini, coğrafi konumu nedeniyle, sahip olduğu doğal güzelliğiyle de turizmde çok önemli bir yere sahip olduğunu dile getiren BM Gıda ve Tarım Örgütü Danışmanlığı (FAO) görevini de sürdüren Eid, “Türk halkı çok akıllı. Turiste nasıl davranılacağını iyi biliyor. Ayrıca çok misafirperver ve sıcakkanlı. Ayrıca yemek kültürü de oldukça geniş. Türkiye’nin turizm pastasından hak ettiği payı alacağına inanıyorum” şeklinde konuştu.

Nevi Grup hakkında da bilgi veren Eid, yönetim kurulu başkanı olduğu Londra merkezli şirketin ABD, Güney Kıbrıs, Moskova, Beyrut ve bir çok Avrupa ülkesinde temsilciliği bulunduğunu belirterek, Bomet Şirketler Grubu ve sahibi Zeynel Ali Çatal ile birlikte Türkiye’de de önemli projelere imza atacaklarına inandığını ifade etti.

Ziyaretten memnuniyet düyduğunu ifade eden ÇGC Başkanı Cafer Esendemir, Türk iş adamlarının yurt dışında yaptıkları çalışmalarla önemli bir iş hacmine ulaştığını belirterek, “Bir çok önemli projeyi hayata geçiren iş adamları, aynı zamanda Türk işçisini de istihdam ederek, işsizliğin azaltılmasına katkı sağlıyor. Ticaret hacmi her geçen gün artan ve dış piyasalarda aranılan özelliklere sahip olan Türk işadamlarının başarıları hepimizi gururlandırıyor” diye konuştu.

Esendemir; “Nevi Grup ile Bomet şirketleri arasında gerçekleştirilen işbirliğinin başta Adana olmak üzere Türk ekonomisine de katkı sağlayacak olması bizi mutlu etti. Bu işbirliğinin artarak devamını diliyor, ziyaretinizden dolayı teşekkür ediyorum” dedi.