Adana Genç MÜSİAD'ın tecrübe paylaşım toplantısına konuşmacı olarak katılan KOSGEB Adana Müdürü Hüseyin Şen, Genç MÜSİAD üyelerine, KOSGEB, KOBİ̇ tanımı, KOSGEB'e kayıt süreçleri ve KOSGEB destek programları hakkında bilgi verdi.
KOSGEB olarak KOBİ'lerin ekonomideki payını ve etkinliğini arttırmayı hedeflediklerini belirten Hüseyin Şen, Adana Müdürlüğü olarak 2015 yılında Adana'da 8 milyona yakın destek sağlamışken 2016 yılında destek rakamını %75 artışla 13 milyona çıkardıklarını ifade etti.
 
Ekonomide sürdürülebilir bir kalkınmanın ancak, AR-GE ve inovasyon kültürü gelişmiş, ihracat yapan KOBİ'lerle mümkün olacağını belirten Hüseyin Şen, KOSGEB olarak AR-GE ve inovasyona özel önem atfettiklerini, bu bağlamda AR-GE ve inovasyon projesi olan Genç MÜSİAD üyelerini projeleri ile birlikte KOSGEB Müdürlüklerine beklediklerini ifade etti. Genç girişimcilere tavsiye ve bilgilendirmelerde bulundu.

Hüseyin Şen'in verdiği tavsiye ve bilgilendirmeleri için teşekkür eden Adana Genç MÜSİAD Başkanı Av. Muhammet Veysel Gök'de " gençler olarak enerjimizi, bilgi ve birikimlerle birleştirerek doğru yönde kullanmamız ve ülkemiz yararına çalışmalar yapmamız gerekiyor.
Geçen hafta Kıbrıs'a iş seyahati düzenleyerek pazar araştırmasında bulunduk.
Yurt dışı ziyaretlerimiz özellikle Afrika ülkelerine yoğunlaştıracağız. Yıllar boyu sömürülmüş Afrika topraklarının aslında ihracat için doğru hedef olduğunu düşünüyoruz. İhracat yaptığımız ülkelerin Avrupa ülkeleriyle sınırlı kalmaması gerekir bilakis Ortadoğu ve Afrika ülkelerine yönelmemiz gerekiyor. Girişimci ve sanayicilere bir çok alanda olduğu gibi yurt dışı iş seyahatlerinde de devletimizin KOSGEB eliyle teşvikleri girişimci ve sanayiciler için önemli bir destektir." dedi.
 
Program sonunda Genç MÜSİAD adına Başkan Gök , Hüseyin Şen'e Genç MÜSİAD üyeleri olan Anadolu Bal'ın TÜBİTAK destekli "Vızla" ürünüyle , Tatşen şekerlemeleri hediye etti.