Adana İl Tarım Ve Orman Müdürü Muhammed Ali Tekin ve İŞKAD Üyeleri ile birlikte Lavanta Bahçesinde fide diken Adana İş KadınLarı Derneği (İŞKAD) Başkanı Berman Mantı, burada yaptığı açıklamada “Biz Çukurova’nın her karışında doğamıza ve tarımımıza yönelik her türlü faaliyetin emekçisi ve geleceğimizle entegre olacak her türlü projenin gönüllüsüyüz. Çukurova bereketli toprakları ve tarımsal teknolojinin kullanılması bakımından Türkiye’de tarımın başkenti olmuştur ve başkenti olarak kalması konusunda tarımsal değerlerimize sahip çıkma zamanı gelmiştir. Bu verimli topraklarda katma değeri yüksek ve endüstriyel üretime dönebilecek yeni ürün yelpazesi oluşturulması konusunda yoğun çaba içerisinde olan İl Tarım Ve Orman Müdürlüğümüze biz de İŞKAD olarak bu projelere her daim destek verip, katkı sunma motivasyonu içerisindeyiz.”

“LAVANTA ÇİÇEKLERİNİ HEYECANLA BEKLİYORUZ”

Tarımsal kalkınmanın farkındalığı ve gerekliliği konusunda yoğun mesai harcanan tüm projelerde alın teri akıtmaya hazır olduklarınıda ifade eden İŞKAD Başkanı Berman Mantı, “Kentimizde Tarımsal turizmin öncüsü olacağını düşündüğümüz ‘Lavanta Bahçeleri’ni şehrimizin güzel insanlarıyla buluşturarak Adanamıza yeni bir sıfat daha kazandırma hedefi içerisindeyiz. Çukurova’nın Gölden gelen Akdeniz esintisine eşlik edecek tüm ovanın kokusunu değiştirecek ve  turizm cazibesi yaratacak lavanta bahçeleri oluşturuyoruz. Dikimleri biten lavantaların çiçeklerinin açacağı günü büyük bir heyecanla bekliyoruz.”

“DOĞADA HİÇ BİR ŞEY KENDİSİ İÇİN ÜRETMEZ”

Başkan Mantı, “Doğanın işleyişi Evren’in net bütünsellik kuralını ortaya koyar her canlı diğer bir canlı için yaşar,  güneş kendini ısıtmak için doğmaz yağmur kendini sulamaz, rüzgar kendini tozlaştırmaz güneş de yağmur da rüzgar da bu evrensel dansa aynı üretim döngüsü içinde devam eder. Bu Evren’de aldığımız nefesi bile geri veriyorsak yeryüzünde hiç bir şey  bize ait değil,  artık farketmeliyiz ki  herşey sadece  emanet. Bu coğrafyada emanet en kutsal olandır, gözümüz gibi bakarız. Bu toprak, bu nehir, bu güneş bu bulut çocuklarımızın emaneti artık emanet değerlerimizin farkına varmalı ve hakettiği özeni göstermeliyiz. Bu konuda İl Tarım Ve Orman Müdürlüğümüz ile ortak bir projede bir araya gelerek kollektif bir çalışma içerisindeyiz. Sarıçam Belediyemizin desteği ile de bu alanlarımızın arttırılmasını planlamaktayız.” diye konuştu.