ATO Yönetim Kurulu Başkanı Atila Menevşe, “Adana’nın da her alanda tanıtımı ve markalaşması için elimizden geldiğince projeler geliştiriyor ve faaliyetlerde bulunuyoruz. Bu kapsamda hayata geçirdiğimiz bir tanıtım ve turizm projesi olan Adana Markasının Öyküleri Projesi’nin başarılı olması ve yurtdışında da olumlu bir şekilde Adana’yı temsil etmesi bizleri gururlandırmıştır” dedi.

Adana’nın, ekonomik, sosyal ve kültürel potansiyelinin geliştirilerek istihdam ve katma değere dönüştürülmesine dönük her türlü çalışmanın içinde yer alan Adana Ticaret Odası, 2014 yılında kentin kültürel değerlerinin öyküye dönüştürülerek turizme kazandırılması yönünde başlattığı ve İngilizce ve Türkçe kitap haline getirdiği “Adana Markasının Öyküleri Projesi”ni uluslararası platforma taşıdı. “Adana Markasının Öyküleri” önce Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin Gazi Magosa kentindeki Eastern Mediterranean University-EMU, ardından da ABD’nin Miami şehrindeki University of South Florida-USF düzenlenen The International Interdisciplinary Business-Economics Advancement Conference (IIBA)’da bildiri olarak sunuldu. KKTC ve ABD’deki tanıtım çalışmalarını yürüten ATO Danışmanı ve Çukurova Üniversitesi öğretim üyesi Dr. Mehmet Cihan Yavuz ile Dr. Muzaffer Sümbül, Dr. Nüket Elpeze Ergeç ve Dr. İ. Çetin Derdiyok’tan oluşan ekip ardından da bildiride yer alan öyküleri ilgililerin daha kapsamlı incelemesi için sergiye dönüştürdü.


Heyette yer alan akademisyenler, şehrin somut olmayan kültürel mirasının yazılı hale dönüştürülmesi alanında yapılan ilk çalışma özelliğini taşıyan “Adana Markasının Öyküleri Projesi”nin sergiye dönüştürülerek, Adana’nın kültürel değerlerinin turizme kazandırılması çalışmalarının katma değer olarak kısa sürede kente yansımasını beklediklerini söylediler.

ATO Başkanı Atila Menevşe de tanıtım ve markalaşmanın ticaretin her alanında önemli bir unsur olduğunu ve bu anlamda yapılan çalışmaların gerek Türkiye, gerekse de Adana adına somut bir adım olduğunu belirterek şunları söyledi:

“Turizm hem istihdam yaratmaya hem dış açıkları azaltmaya önemli katkıları olan, Türkiye için stratejik bir sektör konumundadır. Adana Ticaret Odası olarak turizmi önemsiyor ve kentin her alanda tanıtım ve markalaşmaya ağırlık vererek turizmde yol alabilmesi için elimizden geldiğince projeler geliştiriyoruz. Bu kapsamda hayata geçirdiğimiz bir tanıtım ve turizm atağı olan “Adana Markasının Öyküleri Projesi”nin Adana’yı yurtdışında temsil ederek başarılı sonuçlar alması bizleri gururlandırmıştır. Sergi çalışmasının hayata geçmesinde emekleri olan akademisyenlerimize şükranlarımızı sunuyor, başta Çukurova Üniversitemiz olmak üzere Adana’ya tanıtım fırsatı veren Güney Florida Üniversitesi ile Doğu Akdeniz Üniversitesi’ne projemize verdikleri desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum.”