Adana Valisi Mahmut Demirtaş, kentin turizmdeki potansiyeline dikkat çekti. Gelecekte turizmden en fazla gelir elde edecek kentlerden birinin Adana olacağını vurgulayan Demirtaş, kentin turizm potansiyelinde en güçlü özelliğin ‘çeşitlilik’ olduğunun altını çizdi. Vali Demirtaş, “Dünyada aynı anda deniz, dağ, tarih, kültür, gastronomi, inanç gibi çok farklı alanlarda turizm potansiyeli taşıyan şehir sayısı çok az. Bu yönü harekete geçirerek Adana’nın gelirini artıracağız” dedi.
 
ESERLER SERGİLENMEYİ BEKLİYOR
Adana’nın tarımsal zenginliğiyle farlı bir değerin ortaya çıktığına vurgu yapan Vali Demirtaş, “Tarım alanında yüzlerce yıllık tarih barındıran eserlerimiz sergilenmeyi bekliyor. Ülkemizin en güzel tarım müzelerinden birini Adana’ya kazandırmak için çalışmalarımız son aşamaya geldi. Eski tarım makinelerinden traktöre birçok tarihi eser müzede sergilenmeyi bekliyor. Sadece bu müzeyle yurtiçi ve yurt dışından tarım sektörü temsilcilerinin ilgisini çekeceğiz” dedi.
 
ÖDÜL TÖNENİ 22 MAYIS’TA
Refleks Gazetesi’nin her yıl gerçekleştirdiği ‘Lokomotif Ödül Töreni’ davetini yayının imtiyaz sahibi Esra Özden’in elinden alan Vali Demirtaş, “22 Mayıs akşamı iş insanlarımızla birlikte heyecanlarına ortak olacağız” diye konuştu. Refleks İmtiyaz Sahibi Esra Özden de 5’incisi gerçekleştirilecek ödül töreninde Yılın İş Adamı, Yılın İş Kadını, Yılın İhracatçı Şirketi, Yılın Markası gibi 13 dalda ödül verileceğini belirtti.
 
BÖLGEMİZE YAKIŞACAK
Refleks Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Mehmet Uluğtürkan da Vali Demirtaş’ı tören hakkında bilgilendirirken, “Okuyucularımızın, meslek oda ve iş dünyası STK yöneticilerimizin belirlediği kişi ve kurumları ödüllendiriyoruz. Törenimizin bölge reel sektör temsilcilerinin motivasyon artışına katkı sağladığını düşünüyoruz. Sayın Bakanlarımızın davet edildiği etkinliğimizde yine siyaset, bürokrat, iş dünyası ve medya kuruluşlarını bir araya getirmenin, bölgemize yakışan bir etkinliği gerçekleştiriyor olmanın gururunu yaşayacağız” diye konuştu.