AOSB Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Sütcü, geçici olarak Bölge Başkanlığı hizmet  binasında faaliyet gösterecek olan 1. Sınıf Noter için yer tahsisi yapıldığını ve 1 Nisan 2013 itibariyle faaliyete başladığını söyledi.

 Zaman kaybı önlenecek

Sütcü, kent merkezine yaklaşık 25 kilometre mesafede bulunan bölgeye Noterin gelmesiyle, ihracat ağırlıklı üretim yapan sanayicilerin zaman kaybının önleneceği gibi kent merkezine gidiş dönüş maliyetlerinin de olmayacağını kaydetti.

 
Zaman nakit para kadar değerli

Başkan Sütcü, ''Sanayicimiz için zaman nakit para kadar değerlidir. Adana’daki ihracat ve ithalatın da yüzde 50’si bölgemizdeki firmalarca gerçekleştiriliyor.Bu nedenle noter hizmetinin bölgeye getirilmesi çok önemli. Bu hizmet sayesinde artık noter işlemleri için kilometrelerce yol kat edilmek zorunda kalınmayacak'' dedi.

 
Küresel rekabet

AOSB'de küresel rekabete koşullarına uygun üretim yapan 342 firma bulunduğunu hatırlatan Sütcü, bu firmaların önemli bir bölümünün de ihracat ağırlıklı çalıştığını belirterek, ''Türkiye'nin en büyük ilk 10 OSB'si arasında yer alan Adana OSB'de faaliyete geçen birinci sınıf noterimizin yanı sıra sanayicimizin ihtiyaç duyduğu diğer hizmetleri de bölgemize getirme çabamız sürüyor’’ diye konuştu.

 

Sütcü, bu hizmetin sanayiciye getirilmesinde emeği ve katkıları bulunan Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Adana milletvekilleri ve birlikte çalıştığı tüm yönetim kuruluna çabalarından dolayı teşekkür ettiğini sözlerine ekledi.