Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu'nca (TÜRKONFED) organize edilecek olan sempozyuma ADSİAD ev sahipliği yaparken, organizasyonu Çukurova Üniversitesi de destekliyor. Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz'ın da katılacağı uluslararası sempozyuma TÜSİAD Başkanı Ümit Boyner, OECD Bölgesel Kalkınma Politikası Bölümü Başkanı Joaquim Oliviera Martins de katılanlar arasında yer alıyor.

Konu ile ilgili açıklama yapan ADSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Sönmez, sempozyumun tüm bölgeyi kapsadığı gibi uluslararası düzeyde otoriterleri de Adana'da buluşturacağnı söyledi. Sönmez, 13 bölgesel kalkınma ajansının Adana'da toplanacağını ifade ederek, sempozyumun içinde sadece Adana olmayacağını, bölgedeki bütün kentleri kapsadığını vurguladı.

Perşembe günü saat 14.00’da Çukurova Üniversitesi Mithat Özsan Amfisi'nde başlayacak sempozyuma Adanalılar'ı ve tüm basın mensuplarını davet eden Sönmez, sempozyumda 'TÜRKONFED Bölge Bilimi' ve 'Kalkınma Programı ve Mansiyon' ödüllerinin de sahibini bulacağını belirtti.