Gelişmekte olan ülkelerde adaletsiz gelir dağılımı, çevre gibi sorunlara çıkış yolu olarak gösterilen ‘sosyal girişimcilik’ Adana’da panelle gündeme getirilecek. TOBB Adana Kadın Girişimciler Kurulu’nun (KGK) organize ettiği panele Chicago Belediyesi Danışmanı Bina Patel de katılacak. Kurul Başkanı Esra Özden, “Adana’nın çözüm bekleyen sorunları sosyal girişimcilik projeleriyle daha hızlı çözülebilir” dedi.
 
BU TABLO SÜRDÜRÜLEMEZ
TOBB Adana KGK Başkanı Esra Özden, uluslararası rekabetin her şirketi, her ülkeyi daha fazla üretmeye yönelttiğini, bu sürecin gelir dağılımı adaletsizliğini arttığını, çevreyi tahrip ettiğini söyledi. Böyle bir tablonun sürdürülemez olduğunu, önlem için geliştirilen sosyal girişimcilik modelinin gelişmiş ülkelerde olduğu gibi Türkiye’de de yaygınlaşması gerektiğini belirten Özden, “Adana Sanayi Odası’nda gerçekleştirilecek panele ilgili herkesi davet ediyoruz. Adana, sosyal girişimci sayısını artırdığı sürece daha yaşanabilir bir kent olacak” diye konuştu.
 
ÖNEMLİ İSİMLER KATILIYOR
18 Ağustos 2014 Pazartesi saat 14.00’te gerçekleştirilecek  “Gelişmekte Olan Ülkelerin Yeni Trendi: Sosyal Girişimcilik” panelinde Ekonomi Gazetecileri Derneği Doğu Akdeniz Temsilcisi Mehmet Uluğtürkan moderatör olarak görev alacak. Panelin diğer panelistleri ve konuları şöyle: Saathi Impact Consulting CEO’su ve Chicago Belediyesi Danışmanı Bina Patel  (Amerika’da Sosyal Girişimcilik). Çukurova Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nejat Erk (Yerel Yönetim ve Sosyal Girişimcilik). Adana Bilim ve Teknoloji Üniv. Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Efe Efeoğlu (Bireysel, Kurumsal, STK’larda ve Üniversitelerde Sosyal Girişimcilik). İşgem A.Ş Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Oktay Vurankaya (Adana’da Bir Sosyal Girişimcilik Örneği: İşgem).