Adana Ticaret Odası (ATO) öncülüğünde, Adana Valiliği, Adana Büyükşehir Belediyesi, Adana Ticaret Borsası, Karataş Ziraat Odası, Karataş Belediyesi ortaklığında kuruluş çalışmaları devam eden “Adana Tarıma Dayalı İhtisas (Sera) Organize Sanayi Bölgesi için Karataş’ın Bebeli Mahallesi’nde belirlenen alan, T.C. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca da uygun görülerek resmen onaylandı.

ATO Meclisi’nin tarım arazilerinin daha verimli kullanılmasının yanı sıra istihdam ve katma değer de yaratılmasına yönelik olarak Meclis üyelerinden oluşan “ATO Tarım Komisyonu” kurarak başlattığı Adana Tarıma Dayalı İhtisas (Sera) Organize Sanayi Bölgesi adım adım hayata geçiyor. Yaklaşık iki yıllık çalışma sürecinde, özellikle yer tespiti konusunda Valilik, Milli Emlak, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, Defterdarlık, Meteoroloji, TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası, TMMOB Mimarlar Odası ve potansiyel yatırımcılar/seracılar ile görüşmelerde, bölgenin hangi sektörleri içine alacağı, yatırımcı profili, lojistik ve iklim koşulları ile parsel büyüklükleri gibi hassas konular üzerinde karşılıklı görüş alışverişinde bulunulmuş ve en uygun yerin Karataş’ın /Bebeli Mahallesinde yer alan 2.853 dekarlık mera alanı olduğu yönünde görüş birliğine varılmıştı. Türkiye’de ilk olma özelliğini taşıyan Adana Tarıma Dayalı İhtisas (Sera) Organize Sanayi Bölgesi Projesi, kurulma aşamasındaki en önemli kilometre taşı olarak kabul edilen yer seçiminin de T.C. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nca uygun görülerek onaylanmasıyla yepyeni bir sürece girdi.

Konuyla ilgili açıklama yapan ATO Yönetim Kurulu Başkanı Atila Menevşe, proje kapsamında kurulacak OSB’de modern üretim yöntemleriyle seracılık faaliyeti yapılarak katma değeri yüksek ürün üretileceğini ve bu sayede Adana’nın yanı sıra ülke ekonomisine de önemli katkılar sağlanacağını belirterek, “Türkiye’de ilk olma özelliği gösteren Sera OSB’nin kurulacağı yerin T.C. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nca onaylanması, projenin geleceği için çok önemli. İklim şartları sebze, meyve, çiçek, fidan ve tohum yetiştiriciliği için son derece elverişli olmasından dolayı önerdiğimiz arazinin resmen kabul edilmesi projenin önündeki olası bir engelin ortadan kalkmasını sağlamıştır. Seçilen arazinin, yapımı devam eden ve 2019 yılında tamamlanması planlanan olan Çukurova Bölgesel Havalimanı’na 48 km, Karataş yoluna 6 km mesafede olması da bölgemizden Avrupa başta olmak üzere dünyanın birçok ülkesine kısa sürede yaş meyve sebze ihracatı yapma olanağını doğuracaktır. Bunun yanında kurulacak OSB sadece tarımsal üretimi artırmakla kalmayacak aynı zamanda ilk etapta yaratacağı yaklaşık iki bin kişilik istihdam ile de bölgemizin önemli sorunlarından biri olan işsizlik rakamlarının tek haneye çekilmesine de katkı sağlayacaktır. Adana Ticaret Odası olarak, Çukurova Bölgesinin en önemli sektörü olan tarımı, modern yöntemlerle yeniden şekillendirecek bu projenin hayata geçirilmesine ön ayak olduğumuz için son derece gururluyuz. İlk etapta 2.853 dekar olarak belirlenen arazi için şu ana kadar başvuranların talebi 10 bin dekarı aşmış olması da Adana’nın bu projeye bakış açısını net şekilde ortaya koymuştur. Bu projeyi ilk günden beri destekleyen başta Adana Valimiz Sn. Mahmut Demirtaş olmak üzere, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürümüz Sn. Muhammet Ali Tekin’e, Bakanlık yetkililerine, proje paydaşlarımıza, danışmanlarımıza, yatırımcılarımıza teşekkür ediyor; Türkiye’de örnek gösterilecek bu projeyi bir an evvel hayata geçirerek, İlimiz ve Bölgemiz için faydalı sonuçlar doğurmasını temenni ediyorum.” diye konuştu.