TÜYAP’ta 19. Kez düzenlenecek olan Doğu Akdeniz Uluslar arası Turizm ve Seyahat Fuarı EMITT’e bu yıl da Adana ve Mersin’in ortak stantla katılacağı açıklandı.

Çukurova Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (ÇUKTOB) Başkanı Tayyar Zaimoğlu, 22-25 Ocak tarihleri arasında yapılacak EMITT Fuarında Adana ve Mersin olarak aynı stantta ortak katılacaklarını söyledi. EMITT Fuarına Adana Valisi Mustafa Büyük ve Mersin Valisi Özdemir Çakacak'ın başkanlığında katılacaklarını,  Çukurova Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. Lutfi Altunsu'nun da desteğiyle hazırlanan standta tek çatı altında ortak tanıtım yapılmasının Adana ve Mersin birlikteliği açısından da çok önemli olduğunu söyledi.

Adana, Mersin ve Hatay’ın 2014 yılında çok sayıda önemli toplantı ve kongreye ev sahipliği yaptığına dikkat çeken ÇUKTOB Başkanı Tayyar Zaimoğlu, “Türkiye’nin Doğu Akdeniz Bölgesinde yer alan Adana, Mersin, Hatay ve Osmaniye illerimiz ülkemizin turizm değerleri içerisinde son yıllarda giderek gelişen yeni bir destinasyon olma özelliğini yakalayan bir bölgedir. Mersin sahillerimizin ve eşsiz kumsallarının artık daha iyi tanınmasıyla Rusya, Almanya ve Hollanda pazarından bir önceki yıla oranla önemli bir artış sağlamıştır.  Kongre, Kültür, Sağlık ve Gastronomi turizmiyle ön plana çıkan Adana 2014 yılında özellikle sağlık turizminde çok iyi bir ivme yakaladı.  Türki Cumhuriyetlerinden, Irak'tan, Afrika ülkelerinden başta olmak üzere çok sayıda insana sağlık turizminde hizmet vermiştir.” dedi.

BAKAN ÇELİK’İN KATKISI BÜYÜK

Zaimoğlu, Doğu Akdeniz Bölgesi olarak 2015 yılına tüm sektör olarak hazırlıklar yaptıklarını, bir taraftan mevcut altyapı ve konaklama imkânlarını geliştirirken diğer taraftan yurt içi ve yurt dışı tanıtımlara ağırlık vereceklerini söyledi. Zaimoğlu şöyle konuştu:

“ Ülkemizde ekonomik ve siyasi bir kriz yaşanmadığı sürece 2015 yılının bölgemiz turizmi açısından daha iyi geçeceğine inanıyoruz. Kültür ve Turizm Bakanımız Sayın Ömer Çelik'in desteklerinin bölgemiz Turizmine büyük bir ivme kazandırdığını bakanlığımızca yapılan çalışmalardan görmekteyiz. Bugün Kültür ve Turizm Bakanlığımız başta olmak üzere Adana ve Mersin Valiliklerimizin başkanlığında  bölgemizde çok sayıda kazı çalışması yapılmakta, Adana'ya çok büyük bir müze kompleksi yapılmakta,  Gastronomi turizmi için önemli adımlar atılmakta, Adana ve Mersin sahil bandında yeni turizm alanları için çalışmalar yapılmaktadır.

Ulusal ve Uluslararası çok sayıda fuar ve toplantılarda bölgemiz tanıtım projelerine verilen önem  gibi daha birçok projeye başlanılmış olup bu çalışmalardan dolayı Kültür ve Turizm Bakanımız Sayın Ömer Çelik başta olmak üzere Adana ve Mersin Valilerimize, Çukurova Kalkınma Ajansına bölge turizmcileri adına teşekkür ediyoruz.

YIL BOYU TURİZM

Yılın 8-9 ayını pırıl pırıl bir hava ile yaşayan, kısa dönemli kış havasını ve yaz havasını da eklediğimizde tüm yıl boyunca çok keyifle yaşayacağınız  Doğu Akdeniz Bölgemizde eşsiz güzellikteki kumsallarımızla Deniz turizmini,  Toros Dağlarının yemyeşil ve tertemiz havasıyla Yayla Turizmini, Çok sayıda uluslararası sertifikalı hastaneleriyle Sağlık Turizmini, Antakya'daki St. Pierre Kilisesi ve Tarsuslu St. Paul ile İnanç Turizmini, Çok sayıda toplantı ve kongre salonları ile Kongre turizminin en iyi şekilde yaşanacağı bölgemiz Türkiye'de turizmin yeni parlayan yıldızı olmaya adaydır.”

70 ÜLKE 4 BİN 500 KATILIMCI

Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı EMITT, yerli ve yabancı turizm firmalarından yoğun ilgi görüyor. 2015 EMITT Fuarının büyüyen Sağlık ve Kış Turizm salonlarından oluşan zengin konsepti ile ve 70 ülkeden 4 bin 500 katılımcısı ile yeni bir rekor kırması bekleniyor.