Adana Vergi Dairesi Başkanlığı görevlileri işyerlerini gezerek mükellefleri konuyla ilgili ayrıntılı olarak bilgilendiriyor. Vatandaşların yapılandırmadan azami faydalanabilmeleri için işyerlerni dolaşan Adana Vergi Dairesi Başkanlığı çalışanları, sürenin 30 Haziranda dolacağını hatırlatarak bu fırsatın kaçırılmaması önerisinde bulunuyor.
Konuyla ilgili görüşüne başvurduğumuz Adana Vergi Dairesi Başkanı Ahmet Tunalı, vatandaşların kamuya olan borç yükünü azaltacak, “7020 sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına Dair Kanunun" 27 Mayıs 2017 tarihinde yayınlanarak yürürlüğe girdiğini anımsatarak, vatandaşların bu kanundan yararlanması için bilgilendirme çalışmaları yaptıklarını bildirdi.

 Vergi Dairesi Başkanı Tunalı, konuya ilişkin açıklamasında, yeni yapılandırma kanununun, kesinleşmiş borçlara ödeme kolaylığı getirdiğini, vergi ve diğer borçların gecikme zamları, faizleri Yİ-ÜFE oranında, yani üçte iki oranında azaltıldığını, vergi  aslına bağlı cezaların da tamamen silindiğini belirtti.
Başkan Tunalı, mükelleflerin Kanun sayesinde geçmiş borçlarını taksitler halinde ödeyerek ekonomik faaliyetlerini daha kolay yürütebileceklerine dikkati çekerek, şöyle devam etti:
 “31 Mart 2017 tarihinden öncesine ilişkin gelir vergisi, kurumlar vergisi, motorlu taşıtlar vergisi, KDV, ÖTV gibi tüm vergiler bu Kanuna göre ödenebilecek. 
Aynı zamanda atandaşımızı ilgilendiren trafik, nüfus, seçim, askerlik para cezaları, karayollarından usulsüz geçişler nedeniyle kesilen cezaların da kanun kapsamında yapılandırılabileceğini belirterek, YURT-KUR üzerinden öğrenim kredisi alan öğrencilerin kuruma olan öğrenim ve katkı kredisi borçları ile ecrimisil borçları da bu kanuna göre yapılandırılarak ödenebileceğini” İfade etti.

 BAŞVURU VE ÖDEMELER

Yeni Yapılandırma Kanunu olan 7020 sayılı Kanun hükümlerinden yararlanmak isteyen borçluların,      30 Haziran 2017 tarihine kadar ilgili vergi dairesine başvurmalarının şart olduğunu belirten Vergi Dairesi Başkanı Ahmet Tunalı, bu sürenin uzatılmasına ilişkin Kanunda yetki bulunmadığından, sürenin uzamasının söz konusu olmayacağını bildirdi.

“BİLGİLENDİRME FAALİYETLERİ İÇİN YOĞUN BİR ŞEKİLDE ÇALIŞIYORUZ”

 Adana Vergi Dairesi Başkanlığı olarak Kanunun tanıtım faaliyetleri için yoğun bir şekilde çalıştıklarını ifade eden Tunalı, “yapılandırmayla ilgili Oda, Borsa, Birlik ve STK ile il ve ilçelerde yapmış olduğumuz ziyaret ve toplantıların yanı sıra yerel televizyon ve radyolarda yayınlanmakta olan kamu spotu ve röportajlarla vatandaşlarımızı bilgilendirmekteyiz. Bunlarla birlikte mükelleflerimizi gerek işyerlerinde ziyaret ederek gerekse vatandaşlarımızın yoğun bulunduğu yerlerde açılan stantlarımızda mükelleflerimizi bilgilendirmekteyiz. Bu çalışmalardaki temel amacımız mükelleflerimizi bilgilendirerek kanunun getirdiği imkânlardan faydalanmalarını sağlamaktır” dedi.