Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Yumurtalık İlçesi’nde 1 milyar 700 milyon dolarlık yatırımla gerçekleştirilecek Emba Hunutlu Termik Santrali’nin yapımını üstlenen Çinli işadamlarını konuk etti. Başkan Sözlü, 1320 MW kurulu güce sahip olacak, yılda 10.5 milyar kWh elektrik üretecek termik santral yatırımının bölge ekonomisine büyük canlılık getireceğini, 3 bin kişiye istihdam sağlayacağını belirtip, “Çin sermayesinin Adana’da çok önemli bir enerji yatırımını hayata geçirecek olması memnuniyet verici” dedi.
İNŞAATINDA 3 BİN KİŞİ ÇALIŞACAK, YILDA 10.5 MİLYAR kWh ELEKTRİK ÜRETECEK
Yumurtalık’ın Sugözü Köyü yakınlarında kurulacak Emba Hunutlu Termik Santrali’nin proje sahibi Emba Elektrik Üretim A.Ş.’nin hissedarı olan Chairman Of Spic Company Başkanı Wang Binghua ve beraberindeki heyet,  Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’yü makamında ziyaret etti. 
Wang Binghua, Başkan Hüseyin Sözlü’ye projeye dair bilgiler verirken, toplam yatırım tutarı 1 milyar 700 milyon dolar olan Emba Hunutlu Termik Santrali’nin 1320  MW kurulu güce sahip olacağını ve yılda 3 milyon ton ithal kömür tüketerek, toplam 10.5 milyar kWh elektrik enerjisi üreteceğini söyledi.
Binghua, en yeni teknolojiyle inşa edilecek termik santralin sağlam, güvenli, verimli ve çevre dostu olacağını anlatıp, inşaat aşamasında 3 bin kişinin, işletme aşamasında ise 500 kişinin istihdam edileceğini dile getirdi. Binghua, Güney Afrika, Kolombiya, ABD ve Yeni Zelanda’dan ithal edilecek kömürle elektrik üretimi yapacak termik santralin 2019 yılında faaliyet geçmesinin planlandığını aktardı.

ÜLKE KALKINMASI VE BÖLGE REFAHI İÇİN YATIRIMCININ DESTEKÇİSİYİZ
Başkan Hüseyin Sözlü, Adana Büyükşehir Belediyesi olarak ülke kalkınması ve bölge refahı için yatırımcılara destek olduklarını belirtip, “Çin sermayesinin Adana’da çok önemli bir enerji yatırımını hayata geçirecek olmasından memnuniyet duyuyoruz. Yapılacak termik santralin hem Türkiye, hem de Çin için hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.
Hem yatırım tutarı hem de istihdam edilecek çalışan sayısı açısından Emba Hunutlu Termik Santrali’nin Adana ekonomisine büyük canlılık getireceğinin altını çizen Başkan Hüseyin Sözlü, “Adana Büyükşehir Belediyesi’nin kentin, bölgenin ve ülkenin gelişimine katkı sunacak her proje için takındığı uzlaşmacı tavrın Adana’ya yansıyan küresel ölçekteki yatırım istatistiğini arttıracağına inanıyorum. Bu önemli yatırımda yöre insanımızın istihdam edilmesini özellikle istiyoruz” değerlendirmesini yaptı. 
Başkan Sözlü, termik santralin yapımı ve işletiminde çevresel önlemlerin alınması, en fazla yararla faaliyetini sürdürmesi için Adana Büyükşehir Belediyesi olarak gereken destekleri sağlayacaklarını sözlerine ekledi. 
Sözlü, ziyaret anısına Binghua’ya plaket, bozkurt heykelciği ve el dokuması kilim hediye etti. Çinli işadamı ise Sözlü’ye ahşap ve değerli metallerden el yapımı tablo armağan etti.