Türkiye Genç İşadamları Konfederasyonu (TÜGİK) Başkan yardımcısı ve Çukurova GİAD Başkanı Ömer Faruk Sakarya, Adana’nın yatırım açısından öneminin çok iyi anlatılması gerektiğini söyledi.  Koza Televizyonunda yayınlanan va Gazeteci Murat Barhun’un hazırlayıp sunduğu Parantez programına konuk olan Sakarya, Adana’nın potansiyelinin önemine değinirken kentin yatırımcıya iyi anlatılmasının önemine dikkat çekti.

ADANA EKONOMİK OLARAK AVANTAJLI BİR YER

Adana’nın ekonomik olarak avantajlı bir yer olduğunun anlatılması gerektiğini belirten Sakarya, “Bunu anlatmazsanız yatırımcı buraya gelmez” dedi.

Adana’nın teşvik konusundaki durumunu da değerlendiren TÜGİK Başkan Yardımcısı ve Çukurova GİAD Başkanı Ömer Faruk Sakarya, şöyle konuştu;

“Mersin 3. bölge teşvik alabilir, Hatay 4. bölge olabilir, Osmaniye, Niğde 5. bölge olabilir. Oralara ilk yatırımı yaparken devletten daha çok teşvik alıp, yatırımı ilk yaptığınızda kazançlı bir yatırım yapabilirsiniz. Ama Adana’daki altyapı, güçlü sanayi ve ticaret, güçlü iş gücü altyapısı, yetişmiş eleman altyapısı, kurumlardaki profesyönellik nedeniyle, başta o kentlere göre çok daha kazançlı yatırım yapamazsınız yatırımınızı ama yatırımınızın hayatı boyunca oralardan daha fazla kazanırsınız. Evet 5 milyonluk yatırımı Mersin’de 4.5’a yaparsınız, Osmaniye, Niğde’de 3 milyona yaparsınız ama bu yatırımı Adana’da 5’e yaptın mı, sana yatırım hayatı boyunca onlara başta kazandırdığından çok daha fazlasını sürekli kazandırır. Bunu anlatmamız lazım. Adana’nın yatırım açısından ne denli onemli bir nokta olduğunu anlatmamız lazım. Bunu anlatırsak eğer yatırımcı buraya gelir, anlatmazsak nasıl gelecek”

“ADANA’YI İYİ ANLATMAK İÇİN ÇALIŞMALIYIZ”

Bunun anlatılması için çalışılma yapılması gerektiğini anlatan Sakarya sözlerini şöyle tamamladı;

“Bunu da ekonomiyle ilgili odalarımız yapacak. Sanayi, Ticaret odalarımız, Ticaret Borsamız yapacak. Organize Sanayi bölgesine yatırım çekilmek isteniyorsa, Organize Sanayi Bölgesi yapacak. Hepsinden öte Adana’nın en üst devlet otoritesi Valiliğimiz yapacak. Büyükşehir Belediyesi yapacak. Biz sivil toplum örgütleri olarak tanıtımı için çalışacağız”