Altınoran Düşünce ve Sanat Platformu ile Adana Sanayici ve İşadamları Derneği (ADSİAD), kültür-sanat dünyasına yepyeni bir eser kazandırdı. 
S.Haluk Uygur, Gülsüm Ünal, Tansu Hastürk, Ozan Gözüyeşil ve Serpil Demirci Kayıran’ın birbirinden değerli fotoğrafları ‘Toroslar ve Nadide Çiçekleri’ isimli kitapta birleşti. Bölgenin bitkisel ve kültürel zenginliğini anlatan kitapta Mersin’den Hatay’a kadar uzanan Orta Toroslar Bölgesi’nde çekilen fotoğraflar yer alıyor.
Nisan’da Adana’da Portakal Çiçeği Karnavalı kapsamında dijital sergi ve kitap imzasıyla sanatseverlerin adeta akın ettiği Altınoran Sanat Galerisi, Adana’nın kültür ve sanata olan aşkını gözler önüne serdi.
UYGUR, DUYGULU ANLAR YAŞADI
Altınoran Düşünce ve Sanat Platformu Kurucusu Dr. S.Haluk Uygur, 15 yıl süren bir çalışmayı tamamlamanın gururunu yaşadıklarını vurguladı ve imza gününde kendilerini yalnız bırakmayan tüm dostlarına teşekkür etti. İmza günü ve sergiye akın eden sanatseverler karşısında oldukça duygulanan Uygur, “Sanatın galerilerden dışarıya taşan böylesine ilgi Avrupa şehirlerinde bile yok” dedi. Kitaba emeği geçenlere ve katkı sunan ADSİAD’a teşekkür eden Uygur, Adana’nın kültürün başkenti olduğuna dikkat çekti. 


ADSİAD, KÜLTÜR-SANATA ÖNEM VERİYOR
Adana’nın Türkiye’nin kültür ve sanat etkinliklerinde başı çeken illerinden biri olduğuna işaret eden ADSİAD Başkanı Süleyman Sönmez ise Altınoran Düşünce ve Sanat Platformu’nun Adana’ya kazandırdığı eserlerin paha biçilmez olduğunu söyledi. Kültür-sanat ve edebiyat altyapısıyla dünya kentleri arasında yer alan Adana’nın geçmişten bu yana uzanan serüveninde sanata ve sanatçıya olan inancın eksilmediğini, kültürel birikimin daima arttığını kaydeden Sönmez, “Bugünkü kalabalık Adana’nın gelecek kuşaklara kültür-sanat alanında yeni tecrübeler, yeni eserler aktarmaya devam edeceğinin göstergesidir. ADSİAD, kentimize sadece ekonomik ve toplumsal manada değil kültürel alanda da katkı koymayı ilke edinmiş bir dernektir. Bu anlamda sadece Adana için değil Türkiye için önemli bir çalışmaya katkı sunmak bizler için onur kaynağıdır” dedi.


HASTÜRK, TEŞEKKÜR ETTİ
Altınoran Düşünce ve Sanat Platformu Başkanı Tansu Hastürk ise platform olarak yazın dünyasından fotoğraf sanatına, sinemadan tiyatroya kadar bir çok etkinliğe ve kültürel eserlere imza atmaya devam edeceklerini söyledi. Hastürk, dijital sergi ve imza gününe katılan sanatseverlere teşekkür etti.
KİTAP HEDİYE EDİLDİ
Konuşmaların ardından kitabı yayına hazırlayan Çukurova Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Farmasötik-Botanik Anabilim Dalı Başkanı Yrd. Doç. Dr. Serpil Kayıran Demirci, Türkçe ve İngilize hazırlanan yayının tercümelerini yapan Ayşe Ateşoğlu, redaktörlüğünü üstlenen gazeteci-yazar Mustafa Özke, tasarımı gerçekleştiren Halil Şafak’ın yanı sıra gazeteci-yazar Çetin Yiğenoğlu, öğretim üyeleri, fotoğraf sanatçıları, yazarlar ve kitaba çeşitli yönleriyle katkı sunan bilim insanlarına imzalı kitap hediye edildi.