11 bine yaklaşan yatak kapasitesine karşın günlük ortalama 2 bin gecelemenin gerçekleştiği Adana’da yeni otel yatırımları sektör temsilcilerini endişelendiriyor.

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Adana Bölgesel Yürütme Kurulu (BYK) Başkanı ve Şirin Park Otel Yönetim Kurulu Üyesi Murat Şirin, yaptığı açıklamada, doluluk oranlarında istenilen seviyelerin yakalanmamış olmasının otel sahiplerini düşündürdüğünü söyledi.

Şirin, ‘’Kentteki gecelik konaklama ücretleri son yılların en düşük seviyesi indi. Otel yatırımları da  kentin ihtiyacının çok üzerine çıktı. Son yıllarda Adana’da lüzumsuz ihtiyaç dışı artış gösteren ve hala yapılmaya devam eden otel sayısındaki artışı anlamakta zorluk çekiyoruz’’ dedi.

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nün 2014 verilerine göre kentteki turizm işletme belgeli yatak kapasitesinin 6.431 adet, yerel yönetimlerce belgelendirilen yatak kapasitesinin 4.383 adet olduğunu ifade eden Şirin, şöyle konuştu:

-‘’İHTİYACIN TAM 5 KATI FAZLA’’-

‘’Toplamda Adana’daki mevcut yatak kapasitesi 10.814’e ulaşmış durumda.  Ayrıca 2.638 adet yatak kapasiteli yatırım belgesi de yatırımcılar tarafından yapım aşamasında.

11 bine ulaşan yatak kapasitesine karşın 2014 verilerine göre Adana’daki otellerde  yıllık 753.465 adet geceleme gerçekleşmiş. Bu rakamı 365 güne böldüğünüzde  günlük yatak ihtiyacı sadece ve sadece 2.065 olduğu apaçık ortadadır. Buda demek oluyor ki ihtiyacın tam 5 katı fazla yatak kapasitesine sahibiz. Gereksiz  artışın önlenmesi ve yatırımcının yanlış yönlendirilmemesi yatırımcında  çok iyi analiz yapması gerekmektedir. Aksi taktirde ülke ekonomisine de yatırımcılara da zarar vereceği hiçbir şeye fayda sağlamayacağı  gereksiz iş gücü zaman enerji kaybına yol açacaktır.’’