Kadınlarımızın fırsat verildiğinde, imkan tanındığında neler başarabileceklerini ortaya koyan öykülerden birisi de Adana’dan…
 
Adana’da terzilik yaparken, merak sardığı yufkacılıkta gelecek olduğunu öngören Hülya İşimtekin, “Büyük düşünüp” KOSGEB’in kredi desteğiyle, seri yufka üretimini gerçekleştiren ekipmanları temin edip, sektöre hızlı bir giriş yaptı. Markasının adını kızı “Asya” dan alan Hülya İşimtekin, Hadırlı Mahallesi Hadırlı Caddesi’nde  kurduğu imalathanesinde seri üretimini başlattığı yufkaları, “Asya köy yufkası” markasıyla, piyasanın en çok rağbet edilen markaları arasında sokmak istiyor.
 
Yufkalar daha kalın ve doğal
 
Ürettiği yufkada un, kepek, su, tuz ve mayadan başka hiçbir katkı maddesi kullanmayan İşimtekin, geleneksel damak tadımıza uygun doğal üretimle piyasaya girmek istediğini, ürettiği yufkaların emsallerine göre daha kalın olduğunu belirterek, “Bu kalınlık ,yufkanın ekmek ya da sıkma olarak yerken alınan lezzetin daha çok artmasını sağlıyor” diyor.
 
Asıl mesleğim terzilik
 
Asıl mesleğinin terzilik olduğunu, yufka üretimine önce evde başladıklarını ve gördüğü ilginin kendisini cesaretlendirerek seri üretime teşvik ettiğini belirten İşimtekin şunları söylüyor:
 
“Yufkalarım ilgi gördükçe terziliği bir kenara bıraktım ve seri üretime hazırlandım. KOSGEB girişimcilik kurslarına katıldım. Neler yapabileceğimi okuyup, araştırdım. Sorup, soruşturdum. Ciddi bir mücadele ve çalışma dönemi sonrası, hazırladığım proje kabul gördü Temin ettiğim makine, kazanda el değmeden yoğrulan hamuru, yine hiç el değmeden ve hızlı biçimde yufka haline getiriyor. Son derece hijyenik bir ortamda hazırlanmış oluyor. Kızımın isminden esinlenip ‘Asya yufkacılık’ olarak adını koyduğumuz markamızı geliştirmek ve Adana ile civar illerdeki marketlerde satışa sunmak istiyoruz.  ”