Adana Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ali Gizer kentte yapılacak olan tüm yatırımların, vergisini Adana’da ödeyen firmalar tarafından üstlenilmesi gerektiğine işaret ederek, “Türkiye’nin yanı sıra dünyanın bir çok ülkesinde önemli projelere imza atan Adanalı müteahhitler, kentteki yeni yatırımlara da ilgi göstererek, oluşacak katma değer ve istihdamın kent dışına çıkmasının önüne geçmelidirler” dedi.

Adana-Doğu Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Kazım Çetin ve 2. Başkan Necati Ortatepe, ATO Yönetim Kurulu Başkanı Ali Gizer’i ziyaret ederek çalışmaları hakkında bilgi verdiler. Sanayi Sitesi’nin büyük gelişim gösterdiğini ve buna bağlı olarak 2. etapta 48 işyerinin yapımı için ihale açtıklarını belirten Çetin ve Ortatepe, “İhale, 6 Eylül 2012 tarihinde Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nda gerçekleşecek. Bu ihaleye, Adanalı müteahhitlik firmalarının teklif vermesini istiyoruz. Çünkü Adana’daki bir işin mutlaka Adanalı firmalar tarafından yapılması gerektiğine inanıyoruz” dediler.

ATO Başkanı Ali Gizer de, dünyanın her yerinde, sunulan koşulların eşitlenmesi durumunda yatırım yapılacak bölgenin işadamlarının önceliği bulunduğunu belirterek, “Dolayısıyla, Adana Ticaret Odası olarak kentimizde müteahhitlik faaliyetleri gösteren firmalarımızın Adana-Doğu sanayi Sitesi’ndeki 48 işyerinin yapım işini önemsemelerini istiyoruz. Çünkü bu ihalenin Adanalı firma tarafından yapılması, başta istihdam, ödenen vergi ve genel ticaret olmak üzere kentimizin tüm ekonomik göstergelerine olumlu yansıma sağlayacaktır. Adanalı firmalarımızın bu fırsatı en iyi şekilde değerlendirerek, oluşacak katma değerin kentimizde kalmasını sağlayacaklar” diye konuştu.