Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM), tüm altyapı çalışmalarını tamamladığı ve bir devlet politikası haline gelen ‘2023 yılında, 500 milyar dolar ihracat’ hedefine ulaşmak için her anlamda çalışmalarını sürdürüyor. Bu bağlamda, firmaların strateji, vizyon ve hedeflerini kurgulamaları amacıyla hayata geçirilen “TİMAKADEMİ2023” projesi, İstanbul’un ardından 10 Anadolu kentinde ihracatçılara yol göstermeye devam ediyor. Bu kapsamda Adanalı ihracatçılar 27 Mart Cuma günü TİMAKADEMİ ile buluşacak.

 

Türkiye’nin 2023 hedefinin sadece politika yapıcıların takip ettiği bir masa başı projesi olmadığına, şirketlere de katmadeğer sunan, ciddi ekonomik geri dönüşler sağlayan ve bir stratejik plan olduğuna inanan TİM, projenin ana Çözüm Ortakları; HSBC Türkiye ve VODAFONE Türkiye’nin yanı sıra katkı sağlayan diğer Çözüm Ortakları Güler Dinamik (gümrük çözüm ortağı)Finansal Kurumlar Birliği (faktoring hizmetleri çözüm ortağı)Bahçeşehir Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (eğitim çözüm ortağı), medya çözüm ortakları Global Connection, Turkish Time Dergisi ve Dünya Gazetesi ile birlikte Adana’da olacak.

 

Akdeniz İhracatçı Birlikleri (AKİB) ve Adana Oda ve Borsalarının destekleri ile Adana Sheraton Otelde gerçekleştirilecek etkinlik,  firmaların 2023 için kendi planlarını kurgulamaları için adeta bir kılavuz olacak. TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi ve Adana Sanayi Odası Başkanı Zeki Kıvanç'ın yanı sıra; VODAFONE Türkiye Kurumsal Pazarlama Direktörü Ebru Özgüç, HSBC Türkiye Kurumsal Bölge Yönetimi Grup Başkanı Belgin Dağtekin, Güler Dinamik Yönetim Kurulu Başkan Vekili Ercan Güler, Finansal Kurumlar Birliği Faktoring Sektörü Temsilcisi Filiz Ünal konuşma yapacak.

 

Etkinlikte; Ekonomi Bakanlığı Ekonomik Araştırmalar Genel Müdürü Dr.Halil Bader Arslan,2023 İhracat Stratejisi Genel Vizyonu ve Adana Değerlendirmesini, Marmara Bölgesi Müdür Yardımcısı Dr. Yasemin Görüm, 2023 İHRACAT STRATEJİSİ KAPSAMINDA Adanalı firmaların yararlanabileceği DEVLET DESTEKLERİNİ ve son dönemde değişen tebliğlerin neler olduğunu anlatacaklar.

 

Pegasus Yönetim Kurulu Başkanı Ali Sabancı, Markalaşmada bir Başarı Hikayesi olarak Pegasus’un markalaşma sürecini katılımcılara aktaracak.

 

 

 Akdeniz İhracatçı Birlikleri (AKİB) ve Adana Oda ve Borsaları’nın destekleri ile düzenlenen TİMAKADEMİ semineri programı ise şöyle:

27 MART 2015

PROGRAM-ADANA

Toplantı Yeri: Sheraton Adana Hotel        

SEMİNER PROGRAMI

14:00            KARŞILAMA

14:30-15:30   AÇILIŞ

Zeki Kıvanç, Adana Sanayi Odası Başkanı  /ATHİB Başkanı
Mehmet Büyükekşi, TİM Başkanı  
İbrahim Şenel, T.C. Ekonomi Bakanlığı Müsteşarı(*)

15:30 – 16:30 2023 YILI 500 MİLYAR DOLAR İHRACAT HEDEFİNDE ADANA DEĞERLENDİRMESİ, 
Adanalı İhracatçıların Faydalanabileceği Devlet Destekleri 
İhracatı Destekleyen Alt Sektörlerin Önemi

Moderatör: Hakan Güldağ,  Dünya Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni   

Dr. Halil Bader Arslan, T.C. Ekonomi Bakanlığı Ekonomik Araştırmalar Genel Müdürü 
Dr. Yasemin Görüm, 
T.C. Ekonomi Bakanlığı Marmara Bölgesi Müdür Yardımcısı
Belgin Dağtekin, HSBC Türkiye Kurumsal Bölge Yönetimi Grup Başkanı

Ebru Özgüç, 
Vodafone Türkiye Kurumsal Pazarlama Direktörü,
Ercan Güler, 
Güler Dinamik Yönetim Kurulu Başkan Vekili,
Filiz Ünal, Finansal Kurumlar Birliği Faktoring Sektörü Temsilcisi,

16:30 – 17:30 MARKALAŞMA’da BİR BAŞARI HİKAYESİ:

Ali Sabancı, Pegasus Yönetim Kurulu Başkanı

17:30              KAPANIŞ