Çok sayıda girişimciyle devlet-özel sektör paydaşını bir araya getiren eş zamanlı fuar, 300 firma ve 40 bin ziyaretçinin katılımı ile tamamlandı. İstanbul Kongre Merkezi'nde (ICC) gerçekleştirilen TÜMEXPO, ALLINTECH ve Helal Expo  Fuarını Cumhurbaşkanı  Recep Tayyip Erdoğan açtı.

Dört gün süren etkinlik kapsamında çeşitli konferans, B2B görüşmeleri, sunum ve tanıtımlar yapıldı.

Dünya Bankası ve İslam Kalkınma Bankası iş birliği ile G20 himayesinde düzenlenen KOBİ Şurası'nda, başta G20 ülkelerinden temsilciler olmak üzere, özel sektör, çok uluslu kalkınma kuruluşları, politika yapıcılar ve düzenleyici otorite temsilcileri, İslami finansın KOBİ'lere sunduğu imkanları ele aldı.

TÜMSİAD Adana Şubesini temsilen  Başkan Yakup Kutluca, Başkan Yardımcıları Av. Emrah Sancar ve Hakan Özdeğer,  Sektör Kurulları Komisyon Başkanı Şükrü Geyikçi, Mali İşler ve Teşvik Komisyon Başkanı Ramazan Balak,  Kurumsal Organizasyon Komisyon Başkanı Alpaslan Sayiner ve Şube İl Sekreteri Yalçın Kartal  katıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye ekonomisinin geldiği noktayı değerlendirerek, ‘’İslami finans anlayışını Türkiye’de daha yaygın hale getireceklerini’’ belirterek iş adamlarına moral verdi.

Önümüzdeki yıllarda TÜMEXPO Fuarı’nın Adana’da yapılmasını ümit ettiğini söyleyen TÜMSİAD Adana Şube Başkanı Yakup Kutluca da yaptığı değerlendirmede, TÜMSİAD TÜMEXPO 2015 Fuarının çok başarılı geçtiğini , Keydizayn Mobilya, Peraks Perde Sistemleri ve Sayiner Ayyakkabı Firmalarının yurt içi ve yurt dışı bağlantılar yaptığını, Adana ve ülkemize katkı sağladıklarını, gelecekte daha iyi bir konumda olacaklarına inandığını ifade etti.