İzmir Vali Yardımcısı Zülkif Dağlı, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Sırrı Aydoğan, İzmir Ticaret Odası Meclis Başkanı Necip Kalkan, Ege Bölgesi Sanayi Odası Meclis Başkanı Mehmet Tiryaki, İzmir Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Zekeriya Mutlu, Matbaa Dernekleri Federasyonu Yürütme Kurulu Başkanı Hüseyin Gürbüz ve Tuna Ajans Genel Müdürü Fatih Tuna tarafından Kültürpark 2 No’lu holde açılan fuara 150’yi aşkın firma ile binin üzerinde marka ve ürünün temsil edildiği fuarı yaklaşık 20 bin esnaf ve sanatkâr ile vatandaşlar ziyaret etti.

 

Tuna Ajans organizasyonu ile gerçekleştirilen fuarda gelişen ve değişen baskı teknolojileri, malzemeleri, ambalajları, masaüstü yayıncılığı, açıkhava reklamcılığı ve dijital baskı alanındaki son uygulamalar, sektörün profesyonellerine tanıtıldı.

 

Adana’dan 45 kişilik esnaf ve sanatkâr grubuyla fuara katılan Adana Saatçiler, Matbaacılar, Tabelacılar ve Camcılar Esnaf Odası (Adana SMTCO) Başkanı Celal Konuş, İzmir turuna destek veren Adana Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (Adana ESOB) Başkanı Kazım Barışık ile Tuna Ajans sahibi Fatih Tuna’ya üyeleri adına teşekkür etti.

 

Başkan Konuş, “Fuarın esnafımız açısından amacı, dünyanın en nadide ve ince işi olan bir o kadar da en hızlı gelişen teknolojilerinin kullandığı matbaacılık sektöründeki yenilikleri yerinde görmek, incelemek ve imkânlar ölçüsünde satın almaktı. Bu doğrultuda, Adana’nın seçkin matbaacı ve reklamcı grubundan oluşan 45 esnaf ve sanatkârımızı İzmir’e götürdük. Fuarda, son versiyon makine ve malzemeleri gördük. Bazı matbaa sahiplerimiz de satın alma görüşmesi yaptılar. Ülkenin dört bir yanından matbaacılar fuarda buluştu, dostluklar oluştu. Dünyaca ünlü Heidelberg firmasının fuardaki eksikliğini hissettik. Bu fuarı katılımımıza destekleyen Adana ESOB Başkanımız Kazım Barışık’a esnaflarımız adına teşekkür ediyoruz. Fuara katılan oda başkan ve üyeleri de, Barışık’ın adından övgüyle söz ettiler. Bu da bizi mutlu etti. Esnaflarımız da mutlu oldu. Biz de Adana ESOB Başkanı Barışık’ı Adana esnaf ve sanatkârları için bir şans görüyor, başarılarının devamını diliyoruz”dedi.

 

Fuar sonrası, organizasyon kapsamında Adana grubuna Kuşadası ve Afyonkarahisar turu yaptırılarak bilgilendirmede bulunuldu. 

 

Başkan Konuş, fuar dönüşü Birlik Başkanı Barışık’ı ziyaret ederek, ziyaretle ilgili bilgi verdi, teşekkür etti. Barışık da, tanıtım ve bilgi amaçlı fuara katılan tüm esnaf ve sanatkârlar ile Oda Başkanı Konuş’u üyelerine adına gösterdiği çabadan dolayı kutladı.

 

Barışık, “Her esnaf, vakti geldiğinde kendisini ve cihazlarını yenilemeyi bilmeli. Aksi halde çağın gerisinde kalır, zarar eder, esnaflığı biter. Her esnaf işine sahip çıkmalı, işinin takipçisi olmalı, kendisini geliştirmelidir. Çağdaş esnaf kendini yenileyendir”diye konuştu.