ABD Adana 2. Konsolosu ve Siyasi, Ekonomik İşler Müdürü J.M.Saxton-Ruiz Adana İşkadınları Derneğini ziyaret etti. Ziyarette Adanalı ve ABD’li işkadınları arasında işbirliği yapılabilecek konular masaya yatırıldı.

İŞKAD Başkanı Av. Elif Doğan Türkmen, Başkan Yardımcısı Sema Soykan, Yönetim Kurulu Üyesi Ayfer Köni ile İŞKAD üyeleri Esin Parlak, Nilgün Ekmekçi ve Rana Dal’la görüşen Ruiz, Başkan Av. Türkmen’in İŞKAD’ın çalışmaları hakkında verdiği bilgileri dikkatle dinledi.

Ziyarette ABD’deki ve Adana’daki işkadınları arasında nasıl bir işbirliği yapılabileceği konusu masaya yatırıldı. İŞKAD Başkanı Av. Türkmen, İŞKAD’ın Türkiye’nin ilk işkadınları derneği olduğunun altını çizerek, kadınların iş yaşamında daha etkin ve daha fazla yer alması için İŞKAD olarak yürüttükleri projeleri anlattı. Özellikle girişimci işkadını sayısını artırmak için çaba gösterdiklerini ifade eden Av. Türkmen, ekim ayından itibaren Adana’daki meslek odaları ve sivil toplum örgütleriyle birlikte art arda farklı projelerle kadınlara girişimcilik eğitimi vereceklerini söyledi. Küreselleşen dünyada sınırların kalktığını ve bu nedenle iş dünyasının da çağa ayak uydurmak zorunda olduğunu belirten Av. Türkmen, ABD’li işkadınları ile işbirliği yapmaktan mutluluk duyacaklarını belirtti.

Suriye’ye müdahalenin bölge ekonomisini olumsuz etkileyeceğini de vurgulayan Av. Türkmen, İŞKAD olarak bölgede savaş istemediklerinin altını çizdi.

ABD Adana 2. Konsolosu J.M. Saxton Ruiz de Adanalı ve ABD’li işkadınları arasındaki işbirliğini artırmak için elinden gelen çabayı göstereceğini söyledi.