Adana’nın tanıtıma büyük ihtiyaç duyduğunu belirten TURSAB Başkanı Başaran Ulusoy, bu yıl Türkiye’ye 15 milyon turist gelmesinin beklendiğini söyledi.

 

MENEVŞE’DEN KONGRE TURİZMİ VURGUSU

Sheraton Oteli'ndeki 'Adana Kongre Turizmi' konulu toplantıya, Adana Valisi Mustafa Büyük, Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Adalı Holding Yönetim Kurulu Üyeleri Şevki, Serdal ve Hasan Adalı, ATO, ADASO, ADSİAD, OSB, ÇUKUROVA SİFED, İŞKAD yöneticileri ve turizm sektöründe faaliyet gösteren sektör temsilcileri ile tur operatörleri katıldı. Adana Ticaret Odası (ATO) Başkanı Atilla Menevşe, Adana'da kongre turizminin geliştirilmesi için çaba gösterilmesi gerektiğini söyledi. ATO olarak kongre turizminin geliştirilmesi için inisiyatif aldıklarını anlatan Menevşe, "Turizmin gelişmesi için kısa ve uzun vadede bölge illeriyle işbirliği yaparak önemli adımlar atılacaktır" dedi.

 

“DELİ DİPLOMASI VERECEĞİM”

Adana ile ilgili ADSİAD tarafından hazırlanan tanıtım filminin gösterildiği etkinlikte konuşan TURSAB Başkanı Başaran Ulusoy ise, şunları kaydetti:

“Otelin açılışı için Hasan Adalı kardeşim bana geldiğinde kendisine deli diploması vereceğimi söyledim. Böyle bir oteli ancak deliler yapar. Diplomayı da hazırlamıştım. Ben kendisine halk kahramanı diyorum. Doğduğu topraklar için zahmete giren, doğduğu toprakları unutmayanlara halk kahramanı denir. Adalı ailesine böyle bir eseri ülkemize kazandırdığı için şükranlarımı sunuyorum. Bitene kadar bu tesis onların, açıldıktan sonra bu tesis ülkenin malı. Seyahat acentalarının, tur operatörlerinin bunu çok iyi değerlendirmeleri lazım. Taşların dili olsa beni boş bırakmayın diyeceğini düşünüyorum. Bu tesisin gerek iç ve gerek dış turizmde bir marka olması çok önemli. Bu bölge Araplar, Selçuklu, Roma, Hitit, Osmanlıda Yörüklerin oluşturduğu önemli bir kültür mirası olduğunu ifade ediyorum. İstanbullu dediği zaman pek sıcak gelmez ancak Adanalıyım dendiği zaman sıcak gelir. Bu kültür iyi korunmalı.  8 bin yatağı olan bir Adana da 370 bin turist sayısı az.

 

BU YIL HEDEF 15 MİLYON TURİST

Bu yıl hedefimiz 15 milyon turist. Bu hedefte Adana’nın 370 binde kalması yanlış. Kentin belleklerini yenilemesi lazım. Adana’daki eskiye ait otantik değerler korunmalı. Eskiye ait kültür varlıklarına dokunulmayacağını ümit ediyorum. Adananın ihtiyacı olan üç şeyden biri tanıtım, ikincisi yine tanıtım, üçüncüsü yine tanıtımdır. Beğendiğinizi yer değiştirin. Nereye alırsanız alın. Adana artık kendini tanıtması lazım. Osmaniye, Hatay, Antep ve Adana bölgesel tanıtımı ulusal arenaya çekip uluslar arası arenada mücadele etmek istiyoruz. Gastronomi turizmi de önem taşıyor. Adananın güzelliklerini anlatmak önemli. Her on metreye bir kafe, restoran. İstanbul’da böyle bir e restoranı görmedim. Adana’da her şey var. Noksanlığımız kendimizi ifade edemiyoruz. Adana’daki müzeleri gezenlerin sayısı 102 bin. Bu sayı çok az. Yükseltmek lazım.”

 

 YATIRIMCILARIN ÖNÜNÜ AÇMAK GEREK

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü ise yatırımcıların önünü açmak için kendilerine de görev düştüğünü, bunları yerine getirmek için çalıştıklarını anlattı.

TURİZM ALANINDA HERKESİN CESUR OLMASI LAZIM

Adana Valisi Mustafa Büyük de “Büyük mutluluk duyuyorum. Kendimi evimde, ailemin içinde hissediyorum. Geçmişte 5 yıl boyunca kültür ve turizmde görev yaptım. Turizmcilerin bu ülkeye ne kadar güzel hizmet ettiğinin yakın şahidiyim. Adalı ailesi büyük bir vefa örneği gösterdi. Adana turizm açısından çok önemli değerlere sahip. Bu alanda herkesin daha cesur olması lazım. Adana, Çukurova’nın başkenti. Burada yatırımlar bölgenin gelişimine katkı koyacak.
ADSİAD’ın hazırladığı, Adana’nın tarihi ve kültürel değerlerini taşıyan ‘Adana’ filmi konuklardan ilgi gördü.