Dünyaca ünlü oteller zinciri Starwoods Hotels & Resorts Worldwide ile Adalı Holding işbirliğiyle yaşama geçirilen Sheraton Adana Oteli’nin resmi açılışı dün düzenlenen törenle yapıldı. 120 milyon dolarlık bir yatırımla Seyhan Nehri kıyısına kurulan ‘Uluslararası Gayrimenkul’ ödüllü ve dalgalı mimarisi ile öne çıkan otelin açılışında konuşan Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Türkiye’nin 2023 vizyonuna uygun olarak yıllık 50 milyon yabancı turist ve 50 milyar dolarlık bir turizm geliri hedeflediklerini söyledi. Çelik, “Türkiye’nin ekonomik olarak gelişmesi, etrafındaki istikrarsızlığa bakıldığında aslında o istikrarsızlık içinde yaşayan ülkeler için de bir çıkış noktası olacaktır” dedi.

 

TÜRKİYE BİR MUCİZE ÜLKESİ

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik ise Türkiye’nin bir ‘mucize ülkesi’ olduğunun altını çizerek, Ortadoğu’da yaşanan çatışma ortamına dikkat çekti. Çelik, “Bakın etrafımızda 9 ülke, yönetilemez duruma gelmiş ve büyük bir istikrarsızlık içinde çalkalanıyor. Ama biz büyük bir istikrar, büyük bir barış, güçlü bir ekonomi ve demokrasiye sahip olarak, etrafımızdaki tüm ülkelere ilham kaynağı verecek şekilde yürüyüşümüzü sürdürüyoruz. Türkiye’nin dört bir yanında yepyeni yatırımlar, yepyeni markalar ortaya çıkıyor” dedi.

 

KAPSAMLI BİR ÜLKEYİZ

Türkiye’nin birkaç cümle ile tanımlanabilecek bir ülke olmadığını dile getiren Çelik, “Türkiye, bir Balkan ülkesi ama aynı zamanda da bir Asya ülkesi. Bir İslam ülkesi ama aynı zamanda da bir Avrupa ülkesi. Bir Akdeniz ülkesi ama aynı zamanda da Karadeniz ülkesi. Bu kadar geniş kapsamlı tanımlara sahip bir ülkeden bahsediyoruz. Dolayısıyla bu ülkenin geleceği, bu ülkeye yatırımları da çok olumlu etkileyecektir” diye konuştu.

 

39 MİLYON DOLARLIK GELİR

Turizmi sadece bir ekonomik kazanç olarak değil, aynı zamanda da bir ‘insani diplomasi’ meselesi olarak da ele aldıklarını anlatan Çelik, Türkiye’ye her yıl 34 milyon yabancı turist geldiğini belirterek, “Yerlilerle birlikte bu rakam 39 milyona ulaşıyor. Turizmden elde ettiğimiz gelir ise, 32 milyon dolar. Dünyanın en büyük 6., Avrupa’nın da 4. büyük ziyaretçi kabul eden ülkesiyiz. Turizm gelirlerinde dünya sıralamasında öncü durumdayız” şeklinde konuştu.

 

50 MİLYAR DOLARLIK HEDEF

Türkiye’nin 2023 vizyonuna uygun olarak yıllık 50 milyon ziyaretçi ve 50 milyar dolar geliri hedeflediklerini kaydeden Bakan Çelik, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Fakat bundan daha önemlisi şudur; insanımızın konukseverliği, tarihimiz, bütün zenginliklerimiz, buraya gelen ziyaretçileri olumlu etkilemekte, ülkemizin hoşgörü ve kadim kültürünü her ziyaretlerinde açık bir şekilde görme fırsatı buluyorlar. Bundan sonraki süreçte ülkemiz için demokrasimizin daha güçlenmesi, buna bağlı olarak ekonomimizin daha güçlenmesi, buna bağlı olarak bölgedeki etkimizin daha çok artması, buna bağlı olarak da dış yatırımın ülkeye daha çok çekilmesi vizyonumuzu yerine getirmeye devam edeceğiz. Benim Bakanlığımın kültür ve turizm politikaları olmak üzere 2 görevi var. Bunları birbirinden ayrı görmüyoruz.”

 

KİMLİKLERİ KORUYORUZ

“Türkiye’nin her neresinde olursa olsun, bütün kültürlere ev sahipliği yapmaya, onlara korumaya, geliştirmeye çalışıyoruz” diyen Çelik, “Bütün kimlikleri korumaya ve geliştirmeye çalışıyoruz. Bunun yanında Türkiye’ye gelen yabancı ziyaretçi sayısı ve bundan elde edilen geliri arttırmaya çalışıyoruz. Bu ülkemiz için fevkalade önemli bir misyondur” dedi.

 

TÜRKİYE BİR ÇIKIŞ NOKTASI

Türkiye tarihinin tanınmasının, dünya tarihinin önemli bir parçasının doğru bir şekilde anlaşılması anlamına geldiği kaydeden Çelik, “Türkiye’ye gelen ziyaretçi sayısının artması, bu hoşgörü ve barış ülkesinde bu insanların, aslında insanlık ailesinin bir parçası olan küresel barışa da katkı vermesi anlamına da gelecektir. Türkiye’nin ekonomik olarak gelişmesi, etrafındaki istikrarsızlığa bakıldığında aslında o istikrarsızlık içinde yaşayan ülkeler için de bir çıkış noktası olacaktır. Herhangi bir tesisi açarken, bu duygularla açıyoruz” diye konuştu.

 

DENKTAŞ: KKTC’YE DE YATIRIM BEKLİYORUZ

Adalı ailesinin Adana’yı vatan toprağı olarak benimsediğine vurgu yapan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Turizm Bakanı Serdar Denktaş, Adalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Serdal Adalı’ya (Kardeşim) diye hitap ederek, “Shreaton’u ilk açılış gününde ben de Serdal Kardeşimle birlikte olmak istedim. Bu nedenle Adalı Holding’i kutluyoruz. Önemli bir dünya markasını kente kazandıran Adalı Holding’in, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne de yatırım yapmasını bekliyoruz” şeklinde konuştu.

 

KALİTELİ, LÜKS BİR BULUŞMA NOKTASI OLACAK

Adana’ya 5 yıldızlı bir dünya oteli kazandırmanın haklı gururunu yaşadıklarını belirten Adalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Serdal Adalı da Adalı Grubu olarak Türkiye’ye en iyi şekilde hizmet verebilmenin çabası içinde olduklarını aktardı. Adalı, “Turizm sektöründeki ilk yatırımımızı da Adana’ya yaparak, Adanalıların misafirperverliği ile Sheraton’un güçlü yapısı ile birleştirip, dünya standartlarındaki otelimizi hizmete sunuyoruz. Sheraton Adana Oteli’ni sadece konaklama amacıyla değil, aynı zamanda kaliteli ve lüks bir buluşma noktası olarak da öne çıkacağını düşünüyoruz” diye konuştu.

 

ADANA İÇİN BİR MİHENK TAŞI

Starwood Hotels & Resorts Worldwide Avrupa, Afrika ve Ortadoğu Başkanı Michael Wale ise Starwood’un Türkiye’deki onuncu oteli olan Sheraton Adana’yı hayata geçirirken Adalı Holding’le birlikte çalışmaktan mutluluk duyduklarını ifade etti.

Wale, “Sheraton markasını bu güzel şehirde daha da ileriye taşımak için elimizden geleni yapacağız. Sheraton Adana, Starwood’un Türkiye’de 10. oteli. Dünyanın gelişen bir bölgesi. Türkiye’de ve gelecekte yapacağımız yatırımların bir garantisi olarak görülebilir. Sheraton Adana Oteli, Adana için bir mihenk taşı. 17 katlı bir bina. Seyhan Nehri ve Türkiye’nin en büyük camilerinden birini gördüğü için harika bir manzara” dedi.

 

ADANA’NIN TARİHİ BİR MİRASI VAR

Seyhan Nehri kıyısında Adana’nın en güzel manzarasına sahip konumda inşa edilen Sheraton Adana Otel’inin Genel Müdürü Mark Wozniak, Adana’nın Türkiye’nin beşinci büyük kenti olmasının yanında pamuk ve turizm merkezi olduğunu vurguladı. Wozniak, Adana’nın tarihi bir mirasının olduğunu ve merkezi bir konumda bulunduğunu kaydetti.

 

ADANA’YA YENİ BİR YAŞAM TARZI SUNACAK

Otelin özellikleri hakkında bilgiler veren Wozniak, şöyle konuştu:

Adana’da bizi başarıya götürecek çok fazla faktör bir araya gelmiş durumda. Toplamda 2 bin 400 odamız var. Modern sanatın güzel örnekleri şu anda halihazırda görülebilir. Odalarımız Sabancı Merkez Camisi’ne ve Seyhan Nehri’ne bakacak şekilde düzenlendi. Her bir odada dijital kolaylıklar göz önüne alındı ve her bir odanın aynı zamanda ileri teknoloji ürünü bir ofis olabileceğini söylemek gerekiyor. Konuklarımız, son derece eşsiz bir manzarada son derece keyifli bir deneyim yaşayacak.  Sheraton Adana, iç ve dış toplamda 2 bin 800 metrekareden oluşuyor. Yabancı turistlerin yanında yerli turistleri de otelimize çekmek istiyoruz. Sheraton Adana Otel, çok güzel bir kamusal alan oluşturacak. Kent insanının da sosyal imkanlarımızdan da yararlanabileceği bir ortam oluşturacağız. Sheraton Adana şehre yeni bir yaşam tarzı sunacak.”

Konuşmaların ardından otelin açılış kurdelesi kesildi.